Novi PlayStation VR2 možete da koristite kao monitor za PC

Potpuno novi Playstation VR2 sistem kompanije Sony je pre nekoliko nedelja počeo da pristiže korisnicima, a izgleda da je moguće koristiti ga i kao PC monitor.

Novi PlayStation VR2 možete da koristite kao monitor za PC

Iako je imao neke probleme, novi sistem virtuelne realnosti je uglavnom dobio hvalospev gejming zajednice, jer je u poređenju sa svojim prethodnikom značajno bolji u svakom pogledu, kako i treba da bude sa novim iteracijama. Međutim, PlayStation VR2 nije ograničen samo na igre kako su to mnogi mislili.

Prema Twitter korisniku iVRy_VR, koji je ranije radio na PC drajverima za originalni PSVR sistem, PlayStation VR2 radi kao virtuelni monitor na PC-ju u Cinema režimu na Nvidia 20xx seriji grafika i u još višim rezolucijama sa VirtualLink portovima. Radi i sa AMD 6800/6900 GPU-ovima sa “VR” USB-C portovima ili sa BizLink adapterom.

U suštini, ovo omogućava vlasnicima PlayStation VR2 da priključe svoje naočare za virtuelnu realnost na PC, omogućavajući im da rade kao virtuelni desktop monitor sa 3dof pokretom (ekvivalentno Cinema režimu na PlayStation 5 konzoli).

Međutim, u ovom trenutku ne funkcioniše sve onako kako je predviđeno sa VR igrama za PC. Za to će biti potrebni SteamVR drajveri zajedno sa dodatnom softverskom podrškom, piše TwistedVoxel.

Ipak ovo uliva nadu da će softverska podrška na kraju biti razvijena za najnoviji Sony VR sistem druge generacije, što bi trebalo da mu omogući da funkcioniše za VR igre na PC računarima.

Mnogi korisnici su bili zabrinuti da bi Sony potencijalno mogao da implementira neku vrstu softverske zabrane, koji bi blokirao kompatibilnost sa računarima, ali izgleda tako da ovaj primer ipak pokazuje suprotno.

Prilikom predstavljanja PlayStation VR2, Sony je objavio vrlo raznovrsnu listu naslova. Proizvođač konzola je stavio na raspolaganje više od 30 igara za period lansiranja do marta, uključujući naslove kao što su Horizon Call of the Mountain, No Man’s Sky i Resident Evil Village. Besplatno PS VR2 ažuriranje za Gran Turismo 7 takođe je objavljeno na dan lansiranja.

Za vizuelno iskustvo visokog kvaliteta, PlayStation VR2 nudi 4K HDR, vidno polje od 110 stepeni i posebno renderovanje stvari koje su blizu i daleko. Sa OLED ekranom, igrači mogu da očekuju rezoluciju ekrana od 2000×2040 piksela po oku i 90/120 Hz osvežavanja. Sa praćenjem koje funkcioniše iznutra ka napolju, PlayStation VR2 prati vas i vaš kontroler preko integrisanih kamera ugrađenih u VR naočare. Vaši pokreti i pravac u koji gledate odražavaju se u igri bez potrebe za spoljnom kamerom. PS VR2 Sense tehnologija kombinuje praćenje očiju, povratne informacije sa naočara, 3D audio i inovativni PS VR2 Sense kontroler kako bi stvorio osećaj virtuelne realnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Olujche

    Da je Soni pametan pa da uradi podršku za PC i namlati se para.. Možda bi to povuklo i dodatnu PS5 prodaju posle nekog vremena, čisto da se VR2 proba i na soniju..

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi