Ovi ljudi prave celu Srbiju u Minecraft igri u punoj veličini

Tim Minecraft entuzijasta BTE Balkans otpočeo je projekat u kojem u pomenutoj igri rekreira Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Bugarsku u punoj razmeri.

Build The Earth je veliki projekat koji za cilj ima da rekreira celu planetu Zemlju u igri Minecraft, a BTE Balkans je ekipa koja je zadužena za Balkan. Ideja je da jedan blok u Minecraft čini oko jednog metra u realnom svetu, što znači da će projekat rekreirati planetu u svojoj punoj veličini.
U ovom projektu učestvuju ekipe iz celog sveta, i ovo se smatra najvećim projektom u Minecraft igri. Na BuildTheEarth.net/map možete videti mapu delova sveta koji je već napravljen i delova na kojima se radi, a za sada je dobar deo Evrope gotov ili se na njemu radi.
Kada je Srbija u pitanju, napredak možete pratiti na srbija_minecraft nalogu na Instagram mreži, gde su prikazani Beograd, Novi Sad i Subotica. Pažnja i detalji sa kojima se radi na ovom projektu su za svaku pohvalu, a mnogi komentari na mrežama ih kritikuju da su krenuli od lakših lokacija i da će problem biti kada stignu do Užica na primer.
Naravno, sve je ovo u domenu šale i drago nam je da postoje entuzijasti sa ovih prostora koji učestvuju u ovako velikom projektu. Na zvaničnom Discord kanalu BTE Balkans možete saznati više o celom projektu i ukoliko imate želje, volje i znanja, pridružiti se i postati deo jednog megalomanskog projekta.
Evo nekoliko slika ispod, a vi testirajte svoje znanje geografije i probajte da pogodite o kojim lokacijama i kojim znamenitostima se radi.
SrbijaMinecraft01.jpg
SrbijaMinecraft03.jpg
SrbijaMinecraft04.jpg
SrbijaMinecraft05.jpg
SrbijaMinecraft06.jpg
SrbijaMinecraft07.jpg

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi