Sony lansira poboljšani PS5 Pro sledećeg meseca - nije glasina već je javna tajna

Javna je tajna da Sony planira u septembru lansiranje PS5 Pro verzije svoje gejming konzole sa unapređenim grafičkim procesorom i više memorije, što će se značajno odraziti na bolje performanse Ray Tracing igara i rezoluciju slike

Sony lansira poboljšani PS5 Pro sledećeg meseca - nije glasina već je javna tajna

Naširoko se priča da će Sony ove godine objaviti poboljšanu verziju PS5 Pro gejming konzole. Strani mediji poput “wccftech” portala su nedavno dobili prilično informacija iz prve ruke na Gamescom sajmu igara održanom u Kelnu, u Nemačkoj. Oni otvoreno tvrde da je PS5 Pro postala javna tajna i da će biti objavljen što je pre moguće, koliko već sledećeg meseca.

Anonimni programer je rekao za “wccftech” na Gamescom sajmu da su dobili detaljne specifikacije za PS5 Pro i veruju da će Unreal Engine 5, koji se koristi u glavnim 3A igrama, raditi glatko na ovoj konzoli u poređenju sa standardnom PS5 verzijom. U isto vreme, gejming vebsajt “Multiplayer” je takođe dobio informacije od jedne programerske kuće za razvoj igara, da Sony uskoro planira da lansira PS5 Pro i da su zbog toga odložili vreme izlaska igre.

Poznati novinar iz sveta igara Jeff Grubb otkrio je u izvodu iz najnovije epizode da se očekuje da će Sony održati konferenciju State of Play u septembru. Osim predstavljanja najnovijih igara od najvećih gejming kuća, PS5 Pro će verovatno biti predstavljen istovremeno sa njima.

Izlazi novi PS5 Pro, a stari PS5 umesto da pojeftini, poskupljuje za 80 €

S obzirom na to da mnogi igrači s nestrpljenjem očekuju velike naslove kao što su “Grand Theft Auto 6” i “Monster Hunter: Wildlands” u 2025. godini, oni se nadaju moćnijim novim konzolama koje će im pomoći u igranju.

Prema trenutnim glasinama, PS5 Pro će imati moćniji GPU i memoriju, što može poboljšati Ray Tracing performanse i do 4 puta. Sony će takođe koristiti ekskluzivnu tehnologiju mašinskog učenja PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) za unapređenje nivoa detalja slike.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

U međuvremenu, potpuno neočekivano, cena starog modela je povećana umesto da je pala. Zvaničnici su iznenada objavili da će povećati cene PS5 konzole i prateće opreme u Japanu.

Sony Interactive Entertainment (SIE) je najavio da će od 2. septembra 2024. (ponedeljak) cene PS5 konzole i prateće opreme u Japanu biti prilagođene. Među njima, cena PS5 konzole je povećana za 13.000 jena, sa maksimalnim povećanjem od 22%, što je približno 80 evro novčanica.

Kada su se ove vesti pojavile, japanski korisnici su bili u šoku i izrazili nezadovoljstvo. Prošlo je 4 godine otkako je PS5 lansiran 2020. godine, a sada je došlo i do talasa povećanja cena. Kao razlog za povećanje cena, zvaničnici su naveli da su odlučili da prilagode prodajnu cenu uzimajući u obzir uticaj nedavnih promena u globalnoj ekonomskoj situaciji i uticaja drugih važnih spoljnih faktora na poslovanje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. demonicon

    Супер!

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi