Sony PlayStation serveri hakovani: Otkriveni podaci o prodaji igara u direktnom vlasništvu studija

Masivni sajber napad na Sony Playstation servere rezultirao je curenjem gotovo 2 terabajta podataka, uključujući poverljive informacije o prodajnim rezultatima

Sony PlayStation serveri hakovani:  Otkriveni podaci o prodaji igara u direktnom vlasništvu studija

Masivni sajber napad na Sony Playstation servere rezultirao je curenjem gotovo 2 terabajta podataka, uključujući poverljive informacije o prodajnim rezultatima kompanijinih “first-party” Sony PlayStation igara.

Sony PlayStation igre su se prodavale mnogo bolje nego što je kompanija predstavljala

Curenje podataka otkriva koliko dobro su se prodavale ekskluzivne Sony Playstation igre na PS4 i PS5 od lansiranja PS4, kao i regionalnu distribuciju prodaje.

Ovi podaci su postavljeni na internet od strane korisnika ResetEra pod imenom ‘Lant_War’, koji je podelio link ka tabeli sa podacima o prodaji prvih igara razvijenih od strane Sonijevih studija. Neki od izdvojenih podataka iz tabele su:

  • Bloodborne, akcioni RPG veoma hvaljen od strane kritičara, prodat je u 7.6 miliona primeraka širom sveta do početka 2022. Ovo je znatno više od zvaničnog broja od 2 miliona primeraka koje je Sony objavio 2015. godine.
  • Uncharted Collection, koji je remasterizovao prva tri Uncharted naslova za PS4, prodao se u 9.98 miliona primeraka širom sveta. Ovo ga čini jednim od najuspešnijih remastera Sonyja, zajedno sa The Last of Us na PS4.
  • MLB The Show, Sonyjeva bejzbol simulacija, prodata je gotovo isključivo u SAD-u, sa 96% prodaje iz te regije. Evropa i Azija su doprineli samo po 2% prodaje igre.

Tabela sadrži mnogo detalja o igrama iz studija u direktnom vlasništvu Sonija, kao što su God of War, Horizon Zero Dawn, Spider-Man, Ghost of Tsushima i još mnogo toga.

U ovom trenutku se vrlo malo pouzdanih detalja zna o PlayStation 5 Pro konzoli. Prema pouzdanom izvoru informacija Tomu Hendersonu, konzola će biti lansirana negde tokom novembra 2024. godine, zajedno sa značajnijim unapređenjem Ray Tracing podrške igrama i brzine, 8K režimu performansi i ujedno boljim  4K performansama.

Kako će to Sony na kraju, krajeva postići ostaje da se vidi, iako se kaže da će konzola imati bržu memoriju i oko 60 računarskih jedinica, skoro duplo više od osnovnog PlayStation 5 modela.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi