Novi Sony PlayStation 5 Pro će pokretati 4 nm tehnologija

Novu Sony PlayStation 5 Pro konzolu čiji se izlazak očekuje iduće godine će pokretati SoC čipset koji će silaziti sa 4NP proizvodnih traka kompanije TSMC

Novi Sony PlayStation 5 Pro će pokretati 4 nm tehnologija

Insajder blizak kompaniji AMD koja snabdeva Sony odgovarajućim APU čipovima na kojima počiva rad postojeće generacije Sony PlayStation 5 Pro konzola je tokom proteklih dana tvitovao kako može sa velikom dozom sigurnosti da se kladi da buduća konzola kompanije Sony, koja tek treba da bude otkrivena, neće biti izgrađena na 3nm procesoru, već najverovatnije na N4P tehnologiji, koja je 4 nm proizvodni proces.

Prema ovim informacijama, nema velike razlike između ovog i N3E, 3 nm procesa u smislu snage i performansi, tako da prelazak na 4 nm tehnologiju, neće nimalo uticati na brzinu konzole i gejming performanse.

Nešto ranije smo preneli i pretpostavke sličnih glasina o karakteristikama budućeg AMD APU procesora koji će pokretati novu PlayStation 5 Pro verziju.

Ipak, treba imati na umu da se u ovom trenutku vrlo malo pouzdanih detalja zna o PlayStation 5 Pro konzoli. Prema pouzdanom izvoru informacija Tomu Hendersonu, konzola će biti lansirana negde tokom novembra 2024. godine, zajedno sa značajnijim unapređenjem Ray Tracing podrške igrama i brzine, 8K režimu performansi i ujedno boljim  4K performansama. Kako će to Sony na kraju, krajeva postići ostaje da se vidi, iako se kaže da će konzola imati bržu memoriju i oko 60 računarskih jedinica, skoro duplo više od osnovnog PlayStation 5 modela.

PlayStation 5 Pro tek treba da bude zvanično obelodanjen, prenosi wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi