Starfield PC zahtevi: poznate minimalne i preporučene specifikacije

Ukoliko željno iščekujete 6. septembar, odnosno zvanični izlazak nove Bethesda igre, proverite da li Starfield PC zahtevi odgovaraju vašem računaru

Starfield PC zahtevi: poznate minimalne i preporučene specifikacije

Razvojni studio Bethesda priprema se za objavljivanje jedne od najvećih RPG igara sledećeg meseca, a sa tim u skladu zvanično su izašli i Starfield PC zahtevi, odnosno minimalne i preporučene sistemske za ovu igru.

Osim ogromnog prostora za skladištenje igre sa sada potvrđenih 125 GB, i ostale minimalne specifikacije koje računar treba da ispuni nisu baš zanemarljive.

Starfield PC zahtevi koje računar mora ispuniti da bi pokretao igru

Kako je objavljeno na stranici Betsheda podrške, nova igra zahteva najmanje Windows 10 22H2 verziju operativnog sistema, 16 GB RAM-a, kao i 125 GB memorije za čuvanje podataka, odnosno veliki deo slobodnog prostora.

Procesori koje će moći da je pokrenu biće AMD Ryzen 5 2600X ili Intel Core i7-6800K, dok će „dovoljne“ grafičke karte biti AMD Radeon RX 5700 ili Nvidia GeForce GTX 1070 Ti.

Softver koji je Bethesda takođe stavila u minimalne specifikacije je i tehnologija DirectX i to verzija 12, a  što se tiče hardverskog dela, kao dodatnu napomenu kompanija je stavila da je SSD disk neophodan. Iz toga nije jasno da li će svi oni sa HDD-ovima uopšte moći da je pokrenu ukoliko ispunjavaju sve druge sistemske zahteve, s obzirom na to da kompanije nikad ne objasne šta tačno podrazumevaju pod „minimalnim zahtevima“.

Razumna pretpostavka u ovom slučaju izgleda da će oni sa pomenutim zahtevima moći da pokreću Starfield pri 1080p i 30 fps, što i nije baš najbolji način za igranje ovakve RPG igre, koja je još opisana i kao „Skyrim, samo u svemiru“.

Ukoliko biste, pak, želeli da postignete veću rezoluciju pri konstantnih 60 fps ili više, onda pogledajte i preporučene sistemske zahteve koje je studio koji je razvija objavio.

Sistemski zahtevi za najbolji doživljaj igre

Preporučene sistemske specifikacije bi tako podrazumevale Windows 10 ili 11 sa pratećim ažuriranjima operativnog sistema, a nepromenjen svakako ostaje 16 GB RAM-a i 125 gigabajta prostora za čuvanje podataka.

Preporučeni procesori koji bi „najbolje“ pokretali igru su AMD Ryzen 5 3600X ili Intel Core i5-10600K, dok će na strani grafike najbolje biti AMD Radeon RX 6800 XT ili Nvidia GeForce RTX 2080 grafičke karte, tvrdi Bethesda.

I u ovom slučaju ostaje DirectX verzija 12, kao i SSD na računaru, s tim da je za najbolji doživljaj preporučena i brza internet veza.

Kako i pod minimalnim, tako i pod preporučenim zahtevima ponovo nije baš najjasnije šta to tačno znači, jer je na primer prelazak sa Radeon RX 5700 na 6800 XT ili sa GeForce GTX 1070 Ti na RTX 2080 prilično značajni skok kada je u pitanju grafika. Takva nadogradnja bi omogućila korisnicima za bolje iskoriste odgovarajuće tehnologije kao što su FSR2 za AMD, DLSS za Nvidia ili XeSS za Intel grafike.

Ukoliko ih posedujete, one bi trebalo da omoguće 60 fps u najmanju ruku, pri rezoluciji od 1080p ili 1440p, ali dok igra zvanično ne izađe, nije baš najjednostavnije reći šta će sve Starfield moći sa ovakvim sistemskim specifikacijama. Zato je sigurno da bi do šestog septembra, kada igra zvanično izlazi, ukoliko je želite na svom računaru, trebalo da obezbedite najmanje 125 GB prostora.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi