Studija pokazala: PC gejmeri su stari prosečno 38 godina, polovina su žene

Nedavna studija koju je sproveo NPD otkrila je neke iznenađujuće detalje kada su u pitanju PC gejmeri. Ono što nije iznenađenje je prosečna starost od 38 godina...

Nedavna studija koju je sproveo NPD otkrila je neke iznenađujuće detalje kada su u pitanju PC gejmeri, ali ćemo se odmah ograničiti jer je ona sprovedena samo na teritoriji SAD. Naime, studija je pokazala da je prosečna starost PC gejmera sada 38 godina, a da su čak 49 odsto njih žene. Informacije su prilično intrigantne, ali budući da se radi o poznatoj kompaniji, NPD, one su svakako legitimne. Kako oni kažu, većina ljudi koji su započeli svoj život igrajući Mario, ostala je u ovom svetu. Naravno, prilično je teško tačno prikazati pojedinačne navike u industriji koja ima milione članova, ali je NPD sproveo istraživanje na zavidnom broju od 6000 ispitanika. Oni koji sebe smatraju PC gejmerima, provode po šest i po sati nedeljno igrajući igre, a izveštaj je dalje klasifikovao gejmere u tri podgrupe u zavisnosti od vremena provedenog u igranju igara. Prema toj podeli, povremeni gejmeri čine 56 odsto tržišta, dok oni koji spadaju u “srednju” kategoriju zauzimaju 24 odsto tržišta a preostalih 20 odsto odlazi na tvrdokorne gejmere. Istraživanje je pokazalo da su povremeni gejmeri gotovi svi žene, dok najtvrdokornije gejmere predstavljaju muškarci u gotovo 100 odsto slučajeva.
Izvor: NPD

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi