Svet igara na dlanu – Epic Games Store osvaja iOS i Android platforme

Alternativa platformi Steam na Windows-u – Epic Games Store stiže na iOS i Android, i obećava iste, fer uslove za sve programere na više platformi

Svet igara na dlanu – Epic Games Store osvaja iOS i Android platforme

Vest da Epic Games Store platforma igara stiže na iOS i Android operativne sisteme obradovaće programere, pre svega, jer će oni zadržati 88 posto svog prihoda, dok će Epic Games Store uzimati 12 posto za distribuciju igara kroz svoju prodavnicu i za mobilne telefone. Naravno i gejmeri se raduju s obzirom na to da će igre iz svoje biblioteke igara moći da igraju i na telefonima, neretko i besplatno.

Dobar primer za poređenje naplate igara programerima je Google koji uzima 15 posto na prvih million dolara prihoda, a nakon toga neverovatnih 30 posto.

Takođe, u slučaju Epic Games Store platforme, programeri će moći da zadrže i 100 posto svojih prihoda, ali ukoliko koriste sopstvene modele plaćanja za kupovinu unutar aplikacije, piše na sajtu.

Detalji o izgledu prodavnice na Android platformi i dostupnim igrama nisu još poznati, osim Fortnite naslova koji se trenutno distribuira putem Epic Games Launcher-a.

Kada je u pitanju iOS, situacija je manje jasna nakon što je Apple privremeno deaktivirao programerski nalog Epic Games-a, ali ga je nakon intervencije EU ponovo omogućio. Iz svega navedenog, jasno je da Epic ne odustaje od lansiranja svoje prodavnice na iOS-u.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi