The Witcher 4 zvanično najavljen, nova saga počinje

Kompanija CD Projekt RED zvanično je najavila kako radi na novom nastavku proslavljenog serijala The Witcher

 
Kompanija CD Projekt RED uradila je ono što su svi i očekivali da će uraditi i najavila kako radi na razvoju nove video igre – The Witcher 4.The Witcher 3, zajedno sa svoje dve ekspanzije, Hearts of Stone i Blood and Wine, predstavlja vrhunac western RPG žanra i jednu od najboljih role playing igara ikada napravljenih. Geralt od Rivije je poznat svima, što po video igrama, što po Netfliksovoj igranoj seriji, a CD Projekt RED je od skromnih početnih dana piraterije po buvljacima došao do pozicije jednog od najpoštovanijih razvojnih studija na svetu.A onda se desio Cyberpunk 2077, nezavršeni projekat igračima predstavljen na pogrešan i neiskren način. Mnogo toga obećanog, malo toga ispunjenog, uz prisutne tragove unutar video igre koji svedoče o razmeri onoga što je CD Projekt zamislio, a nije realizovao. Jednostavno, nije to bilo to, a ova kompanija prošla je, zasluženu, golgotu nakon lansiranja i opravdano izgubila poverenje igrača.
 
Ako ste propustili: Šta to sve stiže od gaming ekranizacija?
I šta ćemo sada? Pa spasiće ih Veštac, ko drugi, ali kako se čini ne Geralt od Rivije, već neko novi. Za sada, sve što nam je poznato jeste promotivni poster koji predstavlja medaljon u snegu i obećava “Početak nove sage”. Medaljon svakako nije iz vučije škole kojoj pripada Geralt, a čini se da bi možda mogao da pripada mačijoj školi veštaca, dok neki tvrde da medaljon veoma podseća na risa.
 
newwitchergame1.jpg
Dakle, CD Projekt RED je zvanično završio Geraltovu priču i rešio da napravi novu video igru u univerzumu koji ih je proslavio, ali sa novim glavnim likom. Nekada, ljubitelji Vešca nadali su se da bi to mogla biti Cirilla, ali za to, za sada, nema nikakvih navoda. Međutim, tu nije kraj izmenama, piše Expreview.The Witcher 4 neće pokretati RED Engine koji je CD Projekt RED razvio za svoje potrebe i koji pokreće i najnoviji Cyberpunk 2077, već Unreal Engine 5, najnoviji grafički sistem kompanije Epic Games. Kako je CR Projekt RED obrazložio, ova video igra neće biti ekskluzivna za Epic Games Store, već će se pojaviti na svim sistemima, uključujući PC, XBox, i Playstation.Dakle, ovoj kompaniji ponovo je nakjon Cyberpunk 2077 potreban hit, a The Witcher univerzum je sigurni teren u kom su imali najviše uspeha. Da li će im novi Veštac to doneti, videćemo, ali trebaće im mnogo da povrate izgubljeno poverenje i vrate se na staze stare slave.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi