Troškovi razvoja GTA VI igre se procenjuju na zapanjujućih 2.000.000.000 dolara, osam puta skuplji od GTA V

Najnovije informacije sugerišu da početna kalkulacija troškova razvoja GTA VI igre, pokazuje da bi mogli dostići 2 milijarde dolara, što je čini najskupljom video igrom ikada napravljenom

Troškovi razvoja GTA VI igre se procenjuju na zapanjujućih 2.000.000.000 dolara, osam puta skuplji od GTA V

Iako je prošlog decembra najava za GTA VI izazvala dosta uzbuđenja, na kraju nije otkrila mnogo toga o igri, a što u tom trenutku već nije bilo poznato ili što nije bilo lako za pretpostaviti (poput toga da će grafika biti neverovatna).

Dosadašnje pretpostavke i preliminarne informacije uglavnom su bile prilično tačne, uključujući detalje poput dva glavna lika i njihovih imena, te postavke u Vice City-u, koji su bili poznati mesecima unapred.

Najtačniji detalji dolaze iz ozloglašenog „Rockstar hack-a„ koji je sada dao procenu o preliminarnim troškovima razvoja najnovijeg nastavka a koji prema ovim tvrdnjama košta neverovatnih 2 milijarde dolara.

Bilo da je taj iznos tačan ili ne, Rockstar Games i Take-Two, verovatno nikada neće potvrditi tačnu cifru, ali prethodna procena za razvoj GTA V postavila je troškove na iznos od 265 miliona dolara.

GTA VI će bez sumnje biti najskuplja video igra ikada napravljena

Taj broj postaje nejasan kada se uzmu u obzir dva do sada objavljena remastera i činjenicu da GTA Online stalno dobija ažuriranja tokom poslednje decenije.

Dve milijarde dolara bi bilo daleko više od bilo koje poznate igre do danas, s obzirom da se veruje da je Spider-Man 2 bio jedna od najskupljih igara u poslednje vreme, sa budžetom većim od 300 miliona dolara.

Uzimajući u obzir činjenicu da je GTA VI nastavak najuspešnije video igre svih vremena, cena gotovo postaje nevažna. Pogotovo jer je GTA V zaradio milijardu dolara u samo tri dana od momenta lansiranja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ipak, ovo je još uvek samo glasina i deo kompilacije nepotvrđenih informacija koje je sastavio GTA VI Countdown, što sugeriše da je igra u razvoju od 2014. godine i da će drugi trejler izaći kasnije tokom ove godine.

Sve ovo se moglo donekle i pretpostaviti, ali takođe se sugeriše da je mapa dva puta veća od one iz GTA VI i da će se proširivati vremenom sa novim DLC-ovima. Iako će na početku navodno postojati tri velika grada, četiri manja grada i tri ostrva – inspirisana Kubom i Bahamima.

Pošto je fiktivna država Leonida zasnovana na Floridi, ona bi takođe trebalo da uključuje svemirski centar u NASA stilu pod nazivom SERA i parodiju na Diznilend pod nazivom Fairyland.

Lokacije koje se vraćaju iz originalnog Vice Cityja navodno uključuju Malibu Club, Ocean View Hotel, Little Haiti i Leaf Links. Bilo je mnogo senzacionalnih glasina koje se do sada nisu ostvarile, ali gore navedeno izgleda prilično uverljivo, iako su neke stvari – poput broja gradova – verovatno podložne promenama i neki elementi bi mogli biti odloženi i dodati kao DLC, prenosi METRO.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi