U Homeworld: Deserts of Kharak okupite svoju vojsku i povedite je do pobede besplatno na Epic Games

Ubedeljiva borbena strategija Homeworld: Deserts of Kharak za PC, kompanije Blackbird Interatice besplatna je na Epic Games prodavnici do 31. avgusta popodne

U Homeworld: Deserts of Kharak okupite svoju vojsku i povedite je do pobede besplatno na Epic Games

Ukoliko niste raspoloženi da trenutno dajete 50 dolara na dobru stratešku igru, a rado biste je igrali, onda požurite na Epic Games jer je Homeworld: Deserts of Kharak besplatna za preuzimanje do 31. avgusta. Ukoliko je u ovom periodu bez troškova dodate u svoju biblioteku, umesto da za nju platite 49 dolara, biće vaša zauvek.

Igra je zemaljski RTS (real time strategy) tip koji je u stvari nastavak klasičnih Homeworld igara. Kroz nju možete da doživite priču Rejčel Sidžet dok ona vodi svoje ljude u potragu za svojom sudbinom i zavičajem kroz pustinju Kharak.

Ljudi koje ona predvodi su vojska okupljena kako biste se izborili sa opasnostima koje vrebaju na promenljivom pesku iza pustinjskih dina. U igri sa više igrača ili u režimu sa samo jednim, preuzimate kontrolu nad flotom kopnenih i vazdušnih vozila, od okretnih, lakih, jurišnih vozila do masivnih teških pustinjskih kruzera, izgrađenih za osvajanje pustinje.

Vozilima ćete se probijati kroz masivne dine, duboke kratere, ali i neprijateljske kanjone na veoma prostranim mapama u ubedljivom video svetu. Pri misijama kroz koje prolazite morate koristiti taktiku tako da, na primer, iskoristite uzvišicu ili napravite zasedu preko linija dina u kopnenim borbama. Neprijateljsku vojsku i njihove resurse možete napadati i direktno.

Naravno, kao svaka strategija, potrebno je da pravite smislene izbore kada je u pitanju upravljanje, u ovom slučaju, vojnim resursima koji će uticati na vaše šanse za opstanak.

Igru možete igrati i onlajn sa drugim igračima u različitim režimima igre, uključujući rangiranje. Pre nego što pronađete svoj zavičaj kroz avanture u pustinji, morate pobediti sve tajne koje ona nosi.

Igra inače nosi oznaku Pegi 7, što znači da sadrži „nasilje“, pa nije preporučljiva onima koji su na to osetljivi. Kada su u pitanju jezici koje podržava, audio je dostupan samo na engleskom, dok su tekstualne verzije na engleskom, ruskom, italijanskom, španskom, franucskom, nemačkom i poljskom

Sistemski zahtevi za Homeworld: Deserts of Kharak

Sistemski zahtevi nisu toliko veliki, te ukoliko koristite Windows OS, dovoljno je da imate verziju 7, 8 ili 10, dok je preporučena verzija Windows 10 64-bit. Sa procesorske strane mogao bi da je podrži Intel Core i3-2100 ili AMD A10 5800k, a ne treba joj frekvencija viša od 3,8 Ghz.

Kada je u pitanju grafika, najmanje što bi trebalo da imate je u rangu Nvidia GeForce GT 440 ili Radeon HD 4890, a preporuka je da to bude na nivou GeForce GTX 770 ili Radeon HD 7770. Prostor koji igra zauzima je između 8 i 12 gigabajta, a minimalni RAM koji bi trebalo da imate je 3 GB dok je preporučeni 8 GB.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi