Valve je učinio lakšim pronalaženje besplatnih igara na Steam-u

Valve je uveo novi "Trending Free" tab na Steam-u, koja razdvaja popularne, nove premijum i besplatne igre, donoseći dugo očekivanu promenu na popularnoj gejming platformi

Valve je učinio lakšim pronalaženje besplatnih igara na Steam-u

Do sada je postojeća Steam stranica “New and Trendy” bila prava noćna mora. Ova brza lista je bila preplavljena najnovijim izdanjima i velikim popustima, ali poslednjih godina zatrpali su je besplatni sadržaji.

Demoi, besplatne igre i svi ostali slični sadržaji su bukvalno zatrpavali ovu stranicu čim bi se pojavili, ali to više nije slučaj. Valve je napravio malu, ali značajnu promenu na početnoj strani Steam-a, koja sada u velikoj meri olakšava pregled svih besplatnih sadržaja.

Valve razdvojio besplatne igre i sadržaje, pretraga je od sada značajno lakša

Upoznajte se sa “Trending free” stranicom. Ovde možete pronaći sve najpopularnije besplatne igre na Steam-u, bez potrebe traženja među ostalim tab-ovima i stranicama. Popularni sadržaji kao što su demoi, besplatne igre sa dodacima i potpuno besplatne igre, sada imaju svoje namensko mesto, dok se najveća izdanja dana, nalaze pod novim banerom.

Na primer, izuzetno popularni Black Myth Wukong benchmark alat – koji ima više igrača nego većina igara na Valve-ovoj platformi – nalazi se na vrhu liste. Iako nije prava igra, upravo je zbog ovakvih sadržaja “Trending Free” stranica vrlo korisna, a sve kako bi lakše pronašli besplatne igre i ostale aktuelne besplatne sadržaje.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ranije su sadržaji poput Wukong benchmark alata i Supermarket Together senzacije bili smešteni zajedno sa igrama koje se plaćaju, što je dovodilo do pretrpanosti i konfuzije.

Iako nema ništa loše u besplatnim igrama, naravno da će one biti popularnije od mnogih premijum naslova. Stoga, razdvajanje popularnih besplatnih i plaćenih igara je pametan potez, jer omogućava da lako pronađemo vrstu sadržaja koji želimo.

U suprotnom, ostali bi sa pretrpanom Steam početnom stranom, gde su premijum igre konstantno u senci naleta besplatnih sadržaja. Sada popularne besplatne igre imaju svoju posebnu stranicu, a navigacija je postala mnogo jednostavnija.

Posetite Steam i uverite se sami, jer ova uvedena novost, značajno olakšava pretragu, piše PCGamesN. Uzgred, možda još uvek niste dobili ovu opciju u glavnom tab meniju, zato malo strpljenja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi