Kako da igrate Steam PC igre na Android uređajima uz pomoć Steam Linka

Ukoliko volite svoju biblioteku igara, a niste uvek pri kompjuteru, možete podesiti Steam PC igre na Android uređajima uz pomoć nekoliko koraka i Steam Linka

Kako da igrate Steam PC igre na Android uređajima uz pomoć Steam Linka

Umesto da igrate svoje omiljene naslove samo na računaru, možete podesiti Steam PC igre na Android uređajima i tako strimovati celu biblioteku igara na tablet ili telefon. To omogućava Steam Link koji prenosi igre sa vašeg računara preko Wi-Fi veze na Android uređaj po izboru.

Iako su nekada PC igre bile rezervisane samo za vlasnike vrhunskih uređaja koji uglavnom nisu bili prenosni, danas to više nije slučaj. To naravno, zahvaljujući uslugama kao što je Steam platforma ali i raspostranjenosti mobilnih, odnosno prenosnih uređaja.

Steam Link jedva da se razlikuje od drugih servisa za striming igara kao što su Xbox Cloud Gaming ili PS Remote Play aplikacija. S obzirom na to da on prenosi igre sa vašeg računara na Android uređaj, stvarnu obradu igre u stvari izvršava PC. Na taj način platforma nudi određenu prenosivost, odnosno omogućava da igre igrate na telefonu ili tabletu kada ste kod kuće, odnosno blizu mesta gde vam se nalazi PC računar.

U nastavku teksta slede koraci za njegovo podešavanje, koje je pripremio portal Android Police.

Vodič za Steam igre na Android uređajima

Prvo i najvažnije, da biste uopšte podesili Steam igre na Android uređajima koje želite, morate prvo imati računar na kome treba da instalirate Steam client.

Za početak moraćete prvo da namestite neka podešavanja na samom računaru:

  • Otvorite Steam client i izaberite Settings
  • U traci sa opcijama na levoj strani pronađite Remote Play i odaberite ovu opciju
  • U prozoru sa desne strane će pri vrhu stajati opcija Enable Remote Play sa kockikom koju treba da štiklirate
  • Kliknite na OK čime ćete završiti podešavanja na kompjuteru

Sledeće što treba da uradite je da instalirate Steam Link na svoj Android uređaj preko kojeg želite da igrate naslove iz svoje biblioteke. Ukoliko to još niste uradili, možete ga besplatno preuzeti u Google Play prodavnici.

Nakon što preuzmete aplikaciju na Android, pratite sledeće korake:

  • Pokrenite Steam Link, a on će automatski pronaći dostupne računare za povezivanje u blizini
  • Izaberite računar na koji želite da povežete Steam Link
  • Potom će aplikacija od vas tražiti da unesete PIN na PC računaru na koji se povezujete
  • Posle unošenja, Steam Link će izvršiti brzi mrežni test čime će omogućiti povezivanje sa računarom
  • Da biste pokrenuli igru, odaberite je preko Steam client programa na PC računaru i ona će je strimovati na vaš odabrani Android uređaj

Navedeni proces je isti, kako za Android tablet računare, tako i za telefone.

Iako platforma Steam Link radi preko kontrola na dodir, ona takođe podržava i većinu popularnih kontrolera nezavisnih proizvođača. Uparivanje kontrolera je jednostavno, baš kao što je i podešavanje same aplikacije.

Sve što treba da uradite je da uparite Android kontroler sa svojim Android uređajem preko kog želite da igrate Steam naslove preko Bluetooth veze. Nakon toga, kontroler bi trebalo da se pojavi kao opcija u aplikaciji.

Ne zaboravite da Steam Link izvorno podržava Xbox kontrolere. Drugi, kao oni za PS4, mogu zahtevati da ponovo podesite komande na dugmićima po svom ukusu.

Na ovaj način, Steam Deck ručna konzola praktično nije potrebna, naravno, pod uslovom da vam je u redu da igrate u blizini povezanog PC računara. Za to će vam jednostavno Android uređaj biti više nego dovoljan. Takođe, ovaj vid gejminga oslanja se na brzinu vaše internet veze, pa se pre igranja, uverite da koristite odgovarajući ruter sa Wi-Fi 6 specifikacijama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi