Innosilicon LPDDR5X postigao brzinu od 10.000 Mbps

Mobilni telefoni će uskoro dobiti značajno ubrzanje

 
Kineski proizvođač čipova, kompanija imena Innosilicon, ostvarila je odlične brzine za najnoviju verziju brze radne memorije namenjene primarno upotrebi u mobilnim telefonima, LPDDR5X. Naime, ostvarene su brzine od 10.000 Mbps, a detalje o tome kako je ovo postignuto i zašto je to bitno prenosi HotHardware.
Velike brzine
Kompanija Innosilicon uspela je da nadmaši specifikacije koje je postavio JEDEC, a koje se tiču brzine koju je LPDDR5X radna memorija u stanju da ostvari. Naime, ostvarena brzina od nešto preko 10.000 Mbps je za malo više od 17% bolja od one koju je JEDEC predstavio sa brzinama od 8.553 Mbps.
U drugim mernim jedinicama, Innosilicon radna memorija donosi protoko podataka od 80 GB/s. To je povećanje od neverovatnih 56,2 posto u odnosu na LPDDR5 radnu memoriju koja ostvaruje brzine od 6.400 Mbps.
Međutim, to nije sve, već Innosilicon tvrdi i kako je njihova LPDDR5X radna memorija ostvarila i smanjenje latencije od 15 procenata uz postizanje brzine od 10.000 Mbps. Smanjenje latencije jednako je bitno za poboljšanje brzine uređaja koji će ovu memoriju koristiti.
Dolazak na tržište?
Na kraju, prema navodima same kompanije Innosilicon, čini se kako bi uskoro bili u stanju da LPDDR5X radnu memoriju proizvode u komercijalne svrhe, te da su ostvarene brzine ipak malo više od puke demonstracije sile. Međutim, za sada ne postoji konačna potvrda o tome kada bi se ovakva memorija mogla pojaviti u mobilnim uređajima.
Treba napomenut i da nije Innosilicon jedini koji radi na ovoj tehnologiji, iako jesu postigli do sada najveće brzine. Kompanija Qualcomm već je rezervisala Samsung LPDDR5X radnu memoriju za svoje mobilne procesore sledeće generacije. Dakle, ovaj tip memorije je sledeća stepenica, samo ne znamo tačno kada će industrija zgaziti na nju.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi