Microsoft Remote Desktop aplikacija za iOS i Android

Microsoft je na dan izlaska Windows 8.1 operativnog sistema predstavio i Remote Desktop aplikaciju za iOS i Android mobilne uređaje. Ova aplikacija omogućava kontrolisanje Windows operativnog sistema sa iOS ili Android telefona i tableta. Aplikacija zahteva minimum iOS 6 ili Android 2.2, a služi za pristup računaru sa Microsof

Microsoft je na dan izlaska Windows 8.1 operativnog sistema predstavio i Remote Desktop aplikaciju za iOS i Android mobilne uređaje. Ova aplikacija omogućava kontrolisanje Windows operativnog sistema sa iOS ili Android telefona i tableta. Aplikacija zahteva minimum iOS 6 ili Android 2.2, a služi za pristup računaru sa Microsoft Remote Desktop protokolom. Naravno, ova aplikacija ne pristupa samo novom Windows 8.1 sistemu, već svakom Windows sistemu gde je Remote Desktop uključen. Za razliku od pojedinih “automatizovanih” načina za daljinsko pristupanje računaru, Remote Desktop ne zahteva instalaciju dodatnog softvera na računaru, ali to onda znači da je potrebno da znate IP adresu tog računara koji želite da kontrolišete bežično.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi