Dongfeng Motor će koristiti humanoidne robote u procesu proizvodnje automobila

Dongfeng Motor je zvanično potpisao partnerstvo sa kompanijom Ubtech Robotics u cilju korišćenja humanoidnih robota za poslove u vezi sa proizvodnjom automobila

Dongfeng Motor će koristiti humanoidne robote u procesu proizvodnje automobila

Sa ovim partnerstvom, industrijska verzija Ubtech humanoidnog robota, Walker S biće angažovana na proizvodnoj liniji Dongfeng Motor-a u cilju obavljanje niza zadataka tokom procesa proizvodnje. Navodi se da će to uključiti inspekciju sigurnosnih pojaseva, brava na vratima, poklopca prednjih svetala, kvaliteta karoserije, zadnjeg poklopca i enterijera.

Roboti će takođe obavljati mnoge druge zadatke kao što su punjenje ulja, montažu prednje osovine, prikupljanje i biranje materijala, pričvršćivanje logotipa i štampanje etiketa. Posebno je važno napomenuti da će roboti raditi u saradnji sa tradicionalnom automatizovanom opremom.

Dongfeng Motor zamenjuje radnike u proizvodnji sa humanoidima

Prema rečima Lin Changboa, generalnog direktora Dongfeng Motor-a, Ubtech humanoidni robot će biti kombinovan sa primenom najnovije AI tehnologije kako bi ušao u Dongfeng Motor proizvodni proces. Kroz praktičnu obuku, očekuje se da će roboti bolje kontrolisati i sklapati komponente.

“Ovo će ne samo doneti veće poboljšanje inteligentnog nivoa proizvodnje Dongfeng Motor-a, već će postati novi stil inteligentne proizvodnje u automobilskoj industriji i ubrzaće primenu humanoidnih robota u velikim razmerama u automobilskoj industriji,” dodao je.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Prema Ubtech-u, najnovija industrijska verzija njihovog humanoidnog robota Walker S je visoka 1,7 metara i poseduje novu generaciju algoritama za integraciju potpune kontrole. Robot može komunicirati sa fabričkim sistemom kako bi dobio status proizvodne linije i delio podatke koje prikuplja u realnom vremenu.

Humanoidni robot raspolaže 41 servo zglobom visokih performansi i sadrži kompletan spektar senzorskih sistema, uključujući višedimenzionalnu percepciju sile, višestruku stereoviziju, omnidirekcioni sluh i inerciju, kao i domet. Takođe nudi visokokvalitetnu noćnu viziju, integraciju povratnih informacija iz dinamičkog okruženja i tehnologiju autonomnog istraživanja okoline, što mu omogućava da percipira svoje okruženje, kao i ljude i objekte oko sebe, piše Gizchina.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi