Hrvatski Rimac predstavio Verne Robotaksi, autonomno EV taksi vozilo

Verne Robotaksi je rezultat nekoliko godina intenzivnog istraživanja i razvoja, koje se odlikuje modernim i futurističkim dizajnom i autonomnim upravljanjem

Hrvatski Rimac predstavio Verne Robotaksi, autonomno EV taksi vozilo

Rimac Automobili, poznata hrvatska kompanija specijalizovana za električna vozila visokih performansi, predstavila je svoj najnoviji projekat – Verne Robotaksi. Ovo autonomno električno vozilo obećava da će doneti revoluciju u svet transporta, nudeći ekološki prihvatljiviju i efikasniju alternativu tradicionalnim metodama prevoza.

Verne Robotaksi je rezultat nekoliko godina intenzivnog istraživanja i razvoja. Vozilo se odlikuje modernim i futurističkim dizajnom koji kombinuje aerodinamičke linije sa vrhunskom tehnologijom.

Unutrašnjost vozila je prilagođena za maksimalnu udobnost putnika, sa prostranim sedištima i naprednim zabavnim sistemima gde dominira 43-inčni ekran a vozilo je opremljeno i sa 17 zvučnika za potpun audio ugođaj putnika. Interesantno je da je ovo dvosed, a ne četvorosed, s obzirom da se radi o taksi vozilu.

Jedna od ključnih karakteristika Verne Robotaksija je njegov autonomni sistem vožnje. Opremljen je najnovijim senzorima i kamerama koje omogućavaju vozilu da se kreće bez potrebe za ljudskim vozačem. Ova tehnologija nije samo pogodna za putnike, već i povećava sigurnost na putevima, smanjujući mogućnost ljudske greške. Prvo vozilo će se naći na ulicama Hrvatske tokom 2026. godine, a zatim slede Nemačka, Velika Britanija, Bliski istok i još tridesetak gradova širom sveta.

Kao i svi Rimac proizvodi, Verne Robotaksi se može pohvaliti izuzetnim performansama. Vozilo koristi najnoviju generaciju Rimac-ovih električnih motora, pružajući izvanrednu brzinu i ubrzanje. Pored toga, baterija vozila omogućava dugi domet, što znači da će putnici moći da uživaju u dugim vožnjama bez potrebe za čestim punjenjem.

Efikasnost je takođe jedan od glavnih aduta ovog vozila. Verne Robotaksi je dizajniran da troši minimalnu količinu energije, čime se smanjuju troškovi operacije i negativan uticaj na životnu sredinu. Rimac je posebno ponosan na činjenicu da ovo vozilo koristi 100% obnovljivu energiju, čime doprinosi globalnim naporima za smanjenje emisije ugljen-dioksida.

Da li je Verne Robotaksi budućnost autonomnog prevoza?

Predstavljanje Verne Robotaksija predstavlja veliki korak napred za Rimac Automobili i za čitavu industriju električnih vozila. Ovo vozilo ne samo da pokazuje tehnološke mogućnosti kompanije, već i njenu posvećenost održivom razvoju i ekološkoj svesti.

Rimac planira da Verne Robotaksi postane integralni deo urbanog transporta u mnogim gradovima širom sveta. Sa svojim naprednim funkcijama i ekološki prihvatljivim karakteristikama, ovo vozilo ima potencijal da transformiše način na koji se krećemo i doprinese stvaranju održivijih i zelenijih gradova.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi