Luksuzna električna elegancija Mercedes-Maybach EQS 680 SUV stiže u Evropu

Iako je službeno predstavljen u aprilu prošle godine za američko tržište, Mercedes-Maybach EQS 680 SUV od sada je dostupan u Nemačkoj i ostalim državama Evrope

Luksuzna električna elegancija Mercedes-Maybach EQS 680 SUV stiže u Evropu

Raskošna verzija potpuno električnog Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, praktično električnog salonca, je novo merilo u električnoj mobilnosti i ističe se svojim prepoznatljivim i elegantnim dizajnom sa Maybach amblemom i prednjom rešetkom. Na poseban zahtev, dostupan je u dvobojnoj kombinaciji boja sa različitim varijacijama od sada i u evropskim državama. Opcioni paket Night Series dodatno poboljšava estetiku sa tamnijim, progresivnijim izgledom, o čemu smo već pisali prošle godine.

Automobil podržava digitalni ključ koji je kompatibilan sa iPhone uređajima (iPhone 11 i noviji modeli, izuzev iPhone SE) i Apple pametnim satovima (serija 6 i noviji, osim Apple Watch SE). Ključ se može deliti sa još 16 osoba putem AirDrop tehnologije bežičnog prenosa koju koristi Apple na svojim uređajima, kao i putem iMessage, navodi ArenaEV. Digitalni ključ dolazi unapred instaliran na tržištima na kojima su dostupne usluge „Mercedes me connect” integrisane platforme i aplikacije.

Podsećamo da ovaj SUV dolazi sa dva elektromotora koji pružaju snagu od 484 kW (649 KS) i obrtnim momentom od 950 Nm, sa ubrzanjem od 0-100 km/h za 4,4 sekunde. Maksimalna brzina koju vozilo može da dostigne je 210 km/h.

Mercedes još jednom ne otkriva kapacitet baterije, ali na sajtu piše da je domet sa njom između 559 i 612 kilometara. Baterija se puni naizmeničnom strujom od 22 kW za 5,5 sati, dok brzo punjenje na punjaču od 200 kW omogućava punjenje do 80 posto za 31 minut, a to pruža još dodatnih 230 kilometara  dometa.

Što se tiče cene, znamo da je u Nemačkoj ovaj automobil u osnovnoj verziji dostupan za 200.634 evra, ali od države do države, ona se može razlikovati.

Budućim vozačima ovog elegantnog i preskupog električnog SUV-a posao nije mnogo težak. Kada stignu na odredište, dovoljno je da izađu, otvore zadnja vrata auta svom poslodavcu koga voze i požele mu prijatan dan na poslu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. sasa022

    Kosta kao zlato , a za 10 godina ide u reciklazu :(

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi