MouthPad je bluetooth miš koji kontrolišete jezikom

MouthPad je posebno prilagođeni bluetooth miš koji se kontroliše pokretima jezika i može pomoći paralizovanim osobama da koriste svoje elektronske uređaje

MouthPad je bluetooth miš koji kontrolišete jezikom

Augmental Technologies, ​​spinof MIT Media Lab-a sa sedištem u San Francisku, razvio je MouthPad – bluetooth miša, koji je zamišljen da se nalazi u ustima korisnika i koji se kontroliše jezikom.

MouthPad se postavlja preko gornjih zuba korisnika, kao što neki sportisti nose štitnik za usta i zube, a trackpad osetljiv na dodir se nalazi na nepcu. Korisnici mogu da kontrolišu kursore dodirom jezika preko trackpad-a.

Pritisak jezikom se registruje kao levi klik, dok će za desni klik morati da oponašaju pokret ispijanja tečnosti iz cevčice, prenosi core77. Proizvođač navodi da korišćenje MouthPad miša ne smeta da normalno pričate.

Augmental kaže da je svaki MouthPad prilagođen korisniku. Kroz skeniranje unutrašnjosti usta, generiše se 3D model i prema ovim merama se pravi svaki pojedinačni MouthPad.

Tehnološki tim navodi da je ovaj “mokri touchpad” dovoljno pametan da mu neće smetati pljuvačka i druge tečnosti. Dodaju da nema potrebe za instaliranjem dodatnog softvera je se MouthPad može povezati direktno iz kutije sa većinom standardnih operativnih sistema. Kada nije u upotrebi, korisnici ga mogu vratiti u kutiju koja će ujedno i puniti uređaj.

Kompanija kaže da im je cilj da korisnicima pruže intuitivnije načine za interakciju sa računarskim sistemima. MouthPad, koji je trenutno u beta testiranju, bi trebalo da omogući paralizovanim ljudima da koriste računare, pametne telefone, tablete i druge uređaje koji omogućavaju bluetooth povezivanje periferija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi