MWC zanimljivosti: telefon sa baterijom od 28.000 mAh ili bolje rečeno baterija sa telefonom u njoj

Četiri godine posle predstavljanja ogromne baterije od 18.000 mAh, Avenir Telecom predstavlja još neobičniji model – telefon sa baterijom od 28.000 mAh

MWC zanimljivosti: telefon sa baterijom od 28.000 mAh ili bolje rečeno baterija sa telefonom u njoj

Kompanija Avenir Telecom je četiri godine posle predstavljanja svoje masivne baterije kapaciteta 18.000 mAh, i one pre toga sa 16.000 mAh, otišla korak dalje predstavljajući još jaču bateriju sa 28.000 mAh na ovogodišnjem mobilnom kongresu u Barseloni. Tačnije, u nju je „spakovao“ pametni telefon, pa je možda, umesto „telefon sa baterijom“ od 28.000 mAh bolje reći „baterija sa telefonom u njoj“.

Tehnološki napredak u pravom smislu te reči predstavlja upravo ovaj neobični model telefona, odnosno uređaja koji se zove Hard Case P28K. On će se u prodaji naći pod brendom Energizer, a kompanija Avenir Telecom tvrdi da je P28K baterija dovoljno snažna da traje čitavu nedelju uz redovnu upotrebu.

Novi uređaj takođe ima jaku IP69 ocenu kako bi preživeo vrste avantura u situacijama kada se nađete van mreže i bez punjača. Vreme razgovora koje ova baterija, odnosno telefon sa baterijom od 28.000 mAh može da izdrži je 122 časa (malo manje od pet dana), dok baterija u mirovanju može da potraje do 2252 časa, što je skoro 94 dana.

Naravno, nedostatak ovakvog jednog uređaja nekima može biti upravo to što je on masivan. Sa debljinom od 27,8 mm i težinom od 570 grama, Hard Case P28K je više nego tri puta deblji i teži od, na primer, iPhone 15 telefona. Dakle, ako želite da imate elegantni i lagan uređaj pored sebe, onda ovo nije proizvod za vas.

Ipak, ukoliko vas privlače njegove ogromno jake performanse baterije, dobili ste bingo. Bateriju možete brzo puniti na 33 W, a kompanija ističe da ona može doći do 100 posto napunjenosti za manje od sat i po korišćenjem priloženog punjača od 36 W.

Kada su u pitanju specifikacije samog telefona, treba imati na umu da su one zaista osnovne. Ovaj pametni uređaj nema 5G, procesor koji ga pokreće i nije baš među jačima na tržištu, u pitanju je MediaTek MT6789 čip, a uz njega dobijate RAM od 8 GB i 256 GB skladišta, sa trostrukom kamerom na zadnjoj strani.

Softverski je podržan Android 14 operativnim sistemom, a ima LCD ekran dužine dijagonale 6,78 inča sa 1080p, piše na sajtu brenda Energizer.

Telefon će prema rečima kompanije biti dostupan po preporučenoj ceni od 249,99 evra i to već od oktobra ove godine na globalnom tržištu, ali bez SAD.

Više o novitetima sa ovogodišnjeg MWC sajma pratite na našem sajtu, kao i u direktnom izveštavanju redakcije na društvenim mrežama i YouTube kanalu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi