Nezadovoljstvo kupaca iPhone 15 Pro modela nastavlja da raste: vek baterije i dizajn među glavnim krivcima

Loš vek trajanja baterije i nedostatak promene dizajna uticali su na to da nezadovoljstvo kupaca iPhone 15 Pro modela poraste, rekordno obarajući ocene telefona

Nezadovoljstvo kupaca iPhone 15 Pro modela nastavlja da raste: vek baterije i dizajn među glavnim krivcima

Iako Apple nudi poboljšanja korisnicima koji se odluče za kupovinu Pro umesto osnovnih iPhone modela, kao što je titanijumska šasija na poslednjoj seriji telefona, to ovog puta nije bilo dovoljno za dobru povratnu informaciju. Naime, nezadovoljstvo kupaca iPhone 15 Pro modela nastavlja da raste, pri čemu ovi telefoni dobijaju lošije povratne informacije u poređenju sa „običnim“ jefitnijim Apple modelima.

Najnovija anketa korisnika, koja podrazumeva više od 700 hiljada Google korisničkih recenzija pokazuje da je sve više kupaca iPhone 15 Pro modela počelo da ističe različite aspekte razočaranja obavljenom kupovinom.

Ažurirani podaci kompanije PerfectRec koja se bavi preporukama proizvoda na osnovu anketiranja ljudi i AI obrade njihovih odgovora, pokazuje rekordno loše podatke za Apple. Među njima je i informacija da najnoviji iPhone 15 Pro ima najnižu ocenu zadovoljstva korisnika od svih premijum iPhone modela koji su postojali pre njega, pri čemu su korisničke ocene od pet zvezdica opale na 68 posto od oktobra 2023. godine.

Istraživanje zadovoljstva korisnika iPhone 15 linijom iz oktobra 2023. godine pokazalo je da iPhone 15 Pro ima najnižu ocenu zadovoljstva korisnika od svih premijum iPhone modela ikada. Od tada, procenat korisnika koji ocenjuju iPhone 15 Pro sa pet zvezdica smanjio se sa 72 na 68 posto“, ističe ova kompanija.

Među mnogim pritužbama na ove telefone je neuobičajeno loše trajanje baterije, ali i izbočene zadnje kamere zbog kojih uređaji nisu mogli da budu potpuno ravni. Ostali prigovori uključuju nedostatak privlačnih nadogradnji u poređenju sa iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima.

Pro modeli, međutim nisu bili jedini koji su videli porast nezadovoljstva kupaca iPhone 15 linije u januaru. Procenat kupaca koji su ostavili recenzije sa pet zvezdica smanjio se za svaki model najnovije Apple serije telefona od decembra.

Najveći pad zadovoljstva iz meseca u mesec zabeležio je iPhone 15 Plus, koji je generalno najbolje ocenjen model ove generacije. Ipak, pad zadovoljstva na uzastopnom mesečnom nivou je statistički značaj za sve modele iPhone 15 serije (p < 0.05 korišćenjem testa proporcija), ističe kompanija.

S obzirom na ove rezultate, korisnici osnovnih iPhone 15 i iPhone 15 Plus telefona na neki način preferiraju svoju kupovinu u odnosu na one koji su sa osnovnih uređaja prešli na skuplje Pro modele. Ocene sa pet zvezdica za iPhone 15 u januaru 2024. iznose 78 posto, dok iPhone 15 Plus ima 73,5 posto, što je više od vrednosti koje su ostvarili iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max.

Možda će buduće softverske nadogradnje koje Apple pruži za ovu seriju uređaja poboljšati korisničko iskustvo, ali to bi moglo da potraje pre nego što se recenzije izmene, a do tada neki vlasnici se možda jednostavno neće zamarati tim promenama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi