Umesto da puni bateriju preko USB-C porta, iPhone 15 Pro pokušava da napuni PowerBank

Problemi sa najnovijom Apple serijom telefona ne prestaju i sada, umesto da puni bateriju preko USB-C porta, iPhone 15 Pro pokušava da napuni PowerBank

Umesto da puni bateriju preko USB-C porta, iPhone 15 Pro pokušava da napuni PowerBank

Konačno smo dočekali da iPhone uređaji dobiju USB-C port, ali ipak i dalje ne prolazi sve tako glatko, jer najnovija Apple serija ima svoje nedostatke upravo u ovom segmentu. Naime, jedan od uređaja iz serije se „zbunjuje“, pa umesto da puni bateriju preko USB-C porta, iPhone 15 Pro pokušava da napuni PowerBank odnosno eksternu bateriju.

Jedan od korisnika Reddit foruma požalio se na istom da je povezao svoj iPhone 15 Pro telefon sa Anker eksternom baterijom za punjenje, ali rezultati su bili sasvim suprotni od onoga što bi trebalo da se desi. Njegov telefon je punio eksternu bateriju, umesto da ona puni telefon. Kompanija Anker navodi da bi, međutim, korisnik trebalo da puni svoj iPhone sa USB-A umesto sa USB-C porta kada koristi eksternu bateriju, piše Wccftech.

Trenutno nije poznato da li je Apple među tekućim problemima koji prate seriju rešio i ovaj u svom najnovijem ažuriranju softvera. Inače, Pro modeli iPhone 15 serije lansiranu su sa mogućnošću punjenja obrnutim putem. Sada oni nude opciju da punite još jedan iPhone sa nekim od iPhone 15 Pro modela i delite bateriju. Ukoliko povežete dva iPhone 15 Pro modela jedan sa drugim, onaj sa većim procentom baterije će postati „donator“ energije, dok će se telefon sa nižim procentom baterije puniti.

U konkretnom slučaju, eksterna baterija je bila ta koja se punila, umesto da ona puni telefon.

Ukoliko ste među onima sa ovakvim problemom, do eventualnog rešenja na softverskoj strani, možete probati da punite svoj telefon putem druge eksterne baterije ili na standardni način preko „utičnice“ ili bežično. Drugi problemi sa kojima se najnovija Apple serija susrela podrazumevaju prekomerno pregrevanje uređaja, koje bi trebalo da je rešeno novim ažuriranjem, ali i uređaji koji su u kutijama kupcima stigli sa fizičkim oštećenjima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (6)
  1. vladat1

    O Džobse, nesrećo :D

  2. Verovatno je prazan powerbank. Isto radi i samaung i motorola ;-) zato powerbankovi imaju odvojen out i in ;-)

  3. Lanikor

    Ovo bukvalno nije iskljucivo iPhone problem, ali klik je klik

  4. Aleksandar_038

    Verovatno je prazan powerbank. Isto radi i samaung i motorola ;-) zato powerbankovi imaju odvojen out i in ;-)

    Bukvalno, isto radi svaki USB uređaj, ali klik je klik :) Izem ti današnje (d)novinarstvo...

  5. iOS je po sebi ograničen u ovom domašaju, jer mu je ovo predefinisano od ranije (kada se lightning poveže na USB-C OTG, konekcija je jednosmerna ka Androidu, dok Android može da radi dvosmerno, za MIDI output na primer). Isto, Apple se orijentisao na AUv3 i nema USB tethering za WiFi, već isključivo za mobilne podatke. Vrlo su dijametralni operativni i ekosistemi.

  6. Najveća greška je potpuna automatizacija procesa kojima je opciono nemoguće dodeliti jadnu funkciju. Korisnik troši više vremana na otkrivanje, razumevnje i kombinovanje nego da ručno izabere opciju koja mu odgovara u tom trenutku.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi