iPhone 15 USB-C port isporučuje značajno više struje povezanim uređajima nego prethodnik

iPhone 15 i iPhone 15 Pro mogu da se napune od 0 do 100% za manje od dva sata i to pomoću USB-C kabla i standardnog Apple USB-C punjača od 20 W. iPhone 15 može da povuče maksimalno 27 W električne energije preko postojećeg USB-C porta. To je ostalo praktično nepromenjeno u odnosu na iPhone

iPhone 15 USB-C port isporučuje značajno više struje povezanim uređajima nego prethodnik

iPhone 15 i iPhone 15 Pro mogu da se napune od 0 do 100% za manje od dva sata i to pomoću USB-C kabla i standardnog Apple USB-C punjača od 20 W. iPhone 15 može da povuče maksimalno 27 W električne energije preko postojećeg USB-C porta. To je ostalo praktično nepromenjeno u odnosu na iPhone 14 seriju koja se puni istom brzinom pomoću Lightning interfejsa.

Ono što je drugačije sa dolaskom USB-C porta je to što iPhone 15 sada može da isporuči znatno više energije za povezivanje dodatne opreme i eksternih uređaja. Prema navodima Via Macotakara, iPhone 15 će moći da isporuči maksimalno 4,5 W dodatno povezanim dodacima i opremi koja se povezuje preko preko USB-C konekcije.

Čisto radi poređenja,  Lightning port na prethodnim generacijama iPhone uređaja isporučivao je znatno manje energije, maksimalno 0,3 W.

To znači da će se vrlo verovatno ponuda različitih dodataka za iPhone značajno proširiti, sada kada uređaji mogu biti snadbevani sa dovoljno struje direktno od strane samog iPhone uređaja. Značajno lakše i praktičnije nego da koristite dodatne eksterne ispravljače.

Na primer, USB-C portabl diskovi koji se napajaju direktno sa samog uređaja na koji se povezuju, od sada takođe mogu biti direktno povezani sa iPhone telefonom i da služe kao eksterna memorija. Na iPhone 15 Pro modelima, ugrađen je USB-C port sa USB 3.2 Gen2 specifikacijama koji omogućava prenos podataka brzinama od 10 Gbps.

Tokom predstavljanja iPhone 15 modela, Apple je predložio kupcima da od sada mogu dopuniti AirPods slušalice ili svoj Apple Watch u pokretu, tako što će ih priključiti direktno na iPhone 15 pomoću USB-C kabla za punjenje, prenosi 9to5Mac.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi