Apple objavio iOS 17.0.3 verziju koja treba da reši iPhone 15 Pro pregrevanja

Problem sa pregrevanjem iPhone 15 Pro i Pro Max modela trebalo bi da bude rešen jer je Apple objavio iOS 17.0.3 verziju operativnog sistema namenjenu tome

Apple objavio iOS 17.0.3 verziju koja treba da reši iPhone 15 Pro pregrevanja

Ukoliko ste među onima kojima se pregrevao neki od iPhone 15 Pro telefona, trebalo bi da vam ovaj problem bude rešen pošto je Apple objavio iOS 17.0.3 ažuriranje softvera namenjeno skoro isključivo tome. Kako mu i samo ime govori, to je malo ažuriranje i predstavlja verziju 21A360, a takođe se bavi i ranjivošću kernela koja bi mogla da omogući hakerima eventualne napade.

Zato, čak i ukoliko nemate neki od dva uređaja iz najnovije Apple serije, ne bi bilo loše da što pre ažurirate svoj iOS operativni sistem. Da biste videli da li vam je ažuriranje dostupno treba da odete na Settings, zatim General i onda na Software Update gde iOS 17.0.3 treba da bude spreman za instalaciju.

Kompanija iz Kupertina prošle nedelje je priznala da problem sa intenzivnijim grejanjem najnovijih uređaja postoji, nakon što su korisnici na društvenim mrežama masovno počeli da prijavljuju ovu vrstu problema.

Apple je u objašnjenju rekao da uzrok problema nije u novom dizajnu uređaja, već upravo suprotno, te da će ažuriranje softvera ispraviti ovu grešku, a ujedno neće uticati na smanjenje performansi telefona.

U međuvremenu, Apple je radio i sa programerima pojedinih aplikacija kao što su Instagram i Uber koje su, prema izveštajima, preopteretile A17 Pro čipset koji se nalazi u iPhone 15 Pro i Pro Max modelima, što je dovelo do problema sa rasipanjem toplote. To verovatno znači da bi neke od tih aplikacija takođe trebalo da dobiju ažuriranja u bliskoj budućnosti, piše MacRumors.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi