Apple svim snagama radi na otkrivanju uzroka pregrevanja iPhone 15 telefona

Apple je zatrpan prigovorima koji se tiču pregrevanja i svih posledica do kojih dovodi prekomerno emitovanje toplote na najnovijem iPhone 15 modelu mobilnog telefona

Apple svim snagama radi na otkrivanju uzroka pregrevanja iPhone 15 telefona

Apple je tokom jučerašnjeg dana saopštio kako je identifikovao nekoliko problema koji mogu prouzrokovati intenzivnije grejanje tokom rada novih iPhone telefona,  uključujući tu i grešku u samom iOS 17 softveru koja će biti ispravljena u predstojećem ažuriranju.

Nakon velikog broja pritužbi korisnika da se novi telefoni jako zagrevaju tokom rada, kompanija iz Kupertina je izjavila da bi uređaj mogao biti očekivano topliji u prvih nekoliko dana rada „nakon preliminarnih podešavanja ili vraćanja uređaja u prethodno stanje zbog povećane aktivnosti izvršavanja mnogobrojnih procesa koji se odvijaju u pozadini“.

Apple tvrdi da je kućište od titanijuma „cool“

„Još jedan problem uključuje neka nedavna ažuriranja aplikacija nezavisnih softverskih kompanija koja dovode do preopterećenja sistema“, objavila je kompanija Apple. U ovom trenutku se uveliko radi sa programerima aplikacija na ispravkama i one su trenutno u procesu uvođenja.

Aplikacije nezavisnih softverskih firmi koje uzrokuju problem uključuju sledeće igre i aplikacije među kojima su neke veoma popularne i često korišćene poput: Asphalt 9, Meta, Instagram i Uber-a. Instagram je već rešio problem sa svojom aplikacijom 27. septembra.

Predstojeća ispravka greške u iOS-u 17 verziji operativnog sistema, neće uticati na smanjenje performansi uređaja kako se prvobitno pretpostavljalo, a kako bi se uticalo na smanjenje radne temperature iPhone telefona.

Kompanija sa sedištem u Kupertinu u Kaliforniji izjavila je da iPhone 15 Pro i Pro Max ne pate od pregrevanja zbog dizajna i upotrebe novih materijala kako mnogi korisnici špekulišu po društvenim mrežama, već upravo suprotno.

Nova titanijumska kućišta, kako pokazuju rezultati detaljnog testiranja, rezultiraju efikasnijim odvođenjem toplote u poređenju sa prethodnim modelima koji su izrađeni od nerđajućeg čelika i u tom pogledu ne treba da postoji ni najmanja sumnja.

Apple je takođe dodao da uočeni problem nije rizičan po bezbednost korisnika, niti da izaziva  povrede i da neće uticati na dugoročne performanse uređaja, prenosi agencija Reuters.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
 1. Dovla_sheen


  View image at the forums

  Apple svim snagama radi na otkrivanju uzroka pregrevanja iPhone 15 telefona​
  Apple je zatrpan prigovorima koji se tiču pregrevanja i svih posledica do kojih dovodi prekomerno emitovanje toplote na najnovijem iPhone 15 modelu mobilnog telefona

  Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...ivanju-uzroka-pregrevanja-iphone-15-telefona/

  "IPhone's on fire" ima da se ori...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi