Nove muke iPhone 15 korisnika uprkos ažuriranju koje je trebalo da reši probleme

Umesto da ažuriranje softvera stavi tačku na probleme sa novom Apple serijom telefona, ono je rešilo jedne, ali i obelodanilo nove muke iPhone 15 korisnika

Nove muke iPhone 15 korisnika uprkos ažuriranju koje je trebalo da reši probleme

Uprkos softverskom iOS 17.0.3 ažuriranju najnovijih Apple telefona koje je trebalo da reši probleme sa pregrevanjem ovih uređaja, muke iPhone 15 korisnika nisu završene jer se njihovi telefoni sada gase bez ikakvog razloga. To, kako neki od njih prijavljuju, dodatno za posledicu ima onemogućavanje pojedinih funkcija na telefonima, a iznenadno gašenje dešava se tokom noći.

Dakle, ažuriranje softvera je rešilo jedan problem, ali je ujedno donelo i novi. Privremeno isključivanje telefona tokom noći koje se dešava samo od sebe uzrokovalo je dalje da funkcije poput uključivanja podešenog alarma nisu radile.

Korisnici su ovo zaključili na Reddit forumu, sugerišući da je uzrok nefunkcionisanja alarma privremeno isključivanje telefona noću. Naime, uređaj se potom uključuje ujutru, ali zahteva od korisnika da unesu svoj pristupni kod. To takođe dalje privremeno obustavlja rad nekih funkcija, kao što su obaveštenja i alarmi. Uz to, nakon što se iPhone ponovo pokrene, on se neće povezati na Wi-Fi ukoliko ga ne otključaju.

Apple za sada i dalje nije podelio svoju stranu priče, a na ovaj problem ukazao je i 9to5Mac ranije ove nedelje. Problem bi potencijalno mogao da bude rešen novim ažuriranjem softvera, iOS 17.1 verzijom, naravno, ukoliko ona ujedno, kao što je to slučaj sada, ne donese nove probleme.

Novo ažuriranje je navodno već u beta fazi, jer je Apple objavio svoj treći ciklus beta testiranja za programere. Trenutno, pak, i dalje nije sasvim jasno koliko je nova problematika u vezi sa gašenjem uređaja rasprostranjena, ali osim najnovijih modela, izgleda su pogođeni i neki stariji uređaji.

Ukoliko se problemi sa ovim uređajima nastave, definitivno da će kompanija iz Kupertina biti izvrgnuta podsmesima u javnosti i eventualnom gubitku fanova, naravno u onom delu publike kod koje se to već nije desilo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Ovo što rade je toliko sramno, kao da žele da se vrate ponovo u garažu. Pa dobro gde je testiranje proizvoda pre pustanja u prodaju? Od silne želje za takmičenjem sa konkurencijom, više niko ne razmišlja o krajnjim potrošačima. Ako im ova serija ne bude glogov kolac, ne znam šta će. Ali da im ne treba konkurencija već da sami sebi kopaju rupu stvarno nije normalno!

  2. Amortizzer

    Da, da, evo samo što nisu propali...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi