Najava za električni Range Rover automobil obećava performanse uporedive sa Range Rover V8 modelom

Prvi potpuno električni Range Rover automobil u najavi kompanije pred lansiranje 2024, obećava performanse uporedive sa vodećim Range Rover V8 modelom

Najava za električni Range Rover automobil obećava performanse uporedive sa Range Rover V8 modelom

Kompanija Land Rover najavila je svoj predstojeći, potpuno električni Range Rover automobil koji treba da lansira naredne godine, a obećava arhitekturu od 800 volti i sve prednosti modernog električnog vozila (EV). Najava obećava da će novi automobil biti moćan i sposoban baš kao i njegove „kolege“ terenci koji rade na gas.

Međutim, osim nekoliko obećanja u vezi sa karakteristikama koje kompanija želi da postigne na svom novom modelu, detalji o ovom automobilu su i dalje oskudni. Tako će elektirčni Range Rover navodno imati terenske sposobnosti koje su razvili „Land Rover stručnjaci“ i biće uporedive sa trenutno vodećim Range Rover V8 modelom, piše u saopštenju.

Te karakteristike podrazumevaju mogućnost prolaska kroz 850 mm vode, iako aktuelni V8 model nudi vožnju kroz veću dubinu vode od 900 mm.

Električni Range Rover navodno će biti ujedno i „najtiši i najprefinjeniji Range Rover ikada stvoren“, zahvaljujući „aktivnoj konfiguraciji poništavanja buke na putu i dizajnu zvuka“, kao i nivoima udobnosti kabine koje omogućava električna osnova, tvrdi kompanija. Drugim rečima, iskoristiće relativno niske nivoe buke i jednostavnost električnog pogona, kao i drugi luksuzni električni automobili.

Novi model biće izgrađen na modularnoj longitudinalnoj arhitekturi (LMA) kompanije Land Rover, baziranoj na 800 V, što obično podržava dodatu snagu punjenja, poboljšane performanse, povećanu efikasnost i uštedu u težini. To, između ostalih benefita, pomaže u omogućavanju „brzog punjenja na javnim mrežama“, kaže kompanija.

Land Rover takođe obećava „besprekorno iskustvo posedovanja električne energije – jednostavno punjenje, energetska partnerstva, softverske nadogradnje putem interneta i inteligentnu tehnologiju za maksimiziranje dometa“. Uz to, vozilo i baterije će se proizvoditi baš u Velikoj Britaniji, umesto u drugim fabrikama, s obzirom na to da je krajnji vlasnik ove kompanija indijska korporacija Tata Motors.

Ipak, uprkos lepim obećanjima, nedostaju konkretni podaci o dometu, performansama i drugim ključnim specifikacijama, zajedno sa kompletnijim fotografijama vozila. Nezavisno od toga, lista čekanja za kupovinu ovog modela već je otvorena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi