Novi Toyota urbani SUV električni automobil „za evropske ulice“ stiže sledeće godine

Koncept sledećeg električnog automobila japanske kompanije je Toyota urbani SUV koji će se za evropske ulice pojaviti na tržištu već sledeće godine

Novi Toyota urbani SUV električni automobil „za evropske ulice“ stiže sledeće godine

Japanska automobilska kompanija Toyota možda nije imala lak početak sa električnim vozilima (EV), ali je najavila svoj sledeći automobil ovog tipa na svojoj godišnjoj konferenciji u Briselu. Novo vozilo je u stvari Toyota urbani SUV koncept, zdepast i kompaktni automobil na električni pogon koji je namenjen za evropske ulice.

Iako je trenutno samo koncept, Toyota ima cilj da ga pretvori u potpuno električni automobil SUV tipa (Sports Utility Vehicle) čije bi proizvodna verzija trebalo da nađe na evropskom tržištu već sledeće godine. Novi Toyota urbani SUV koncept ima upečatljivi izgled koji sjedinjuje njegove masivne karakteristike u kompaktno vozilo. Ovo vozilo trebalo bi da se takmiči sa modelima kao što su Hyundai Kona, Kia Niro ili Chevrolet Bolt.

Kompanija nije predstavila detalje u potpunosti, ali otkrila je da će ovaj automobil imati pogon na prednjim točkovima sa opcijom pogona na sva četiri. Jednako važna informacija je i da će model imati dve opcije baterija, jednu dizajniranu za veći domet i drugu namenjenu pristupačnosti.

Japanski proizvođač automobila, inače, radi na dizajnu čvrste (solid-state) baterije koja bi mogla da omogući njegovim električnim vozilima domet do gotovo 1.600 kilometara.

Novi EV imaće i fleksibilan enterijer kojeg putnici mogu da prilagode kako bi povećali svoju udobnost, ali i veći kapacitet prtljažnika. Dimenzije automobila u dužini biće nešto više od četiri metra (4300 milimetara), u širini oko 1,80 metara (1820 milimetara) sa visinom od oko metar i po (1620 milimetara).

Kada je u pitanju namena ovog automobila „za evropske ulice“, najava ima smisla s obzirom na to da manji EV automobili često odgovaraju evropskim kupcima, dok su ujedno u manjku na američkom tržištu za gradsku vožnju.

Portal Inverse piše da će Toyota urbani SUV biti i jedan od jeftinijih električnih vozila ove kompanije, iako u saopštenju za medije to ne piše.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi