Novi VW ID.3 električni automobil popravlja sve probleme svog prethodnika

Jedan od najvećih proizvođača automobila prikazalo je delove dizajna novog VW ID.3 kompaktnog gradskog automobila koji bi uskoro trebao da bude predstavljen.

Novi VW ID.3 električni automobil popravlja sve probleme svog prethodnika

Jedan od najvećih proizvođača automobila na svetu, nemački Volkswagen prikazao je deo dizajna nove generacije svog kompaktnog gradskog automobila oznake VW ID.3. Ono što odmah možemo da primetimo je da je ova kompanija ozbiljno shvatila sve kritike koje su upućene na račun prethodne generacije.

Kompaktni auto je sada dobio sportski izgled, sa znatno agresivnijim eksterijerom i na oko futurističkijim izgledom unutrašnjosti. Na sredini se nalazi veliki 12-inčni infotainment ekran, ispod kojeg su dva držača za čaše na centralnoj konzoli i mesto za odlaganje stvari.

Ono što je evidentno je da kod novog ID.3 fokus na najnoviju softversku platformu kompanije VW, koja, između ostalog, donosi i neke korisne opcije poput plaćanja punjenja, praćenja trake u kojoj vozite i pomoći pri parkiranju.

VW ID.3 stiže na proleće

Volkswagen neće zvanično predstaviti ID.3 do proleća naredne godine, a oni koja ga poruče u prvom talasu neće dobiti auto pre poslednjeg kvartala 2023. godine. Cena kreće od 44.000 evra za Life verziju, a u ponudi su i nešto bogatije opremljene Business, Style, Max i Tour varijante.

Osim u Evropi, VW će se verovatno prodavati i u SAD, mada je na ovom tržištu kompanije više fokusirana na SUV modele kao što je ID.4, posebno jer se konkurencija (Ford Mach-E i Nissan Ariya) nešto nije proslavila sa svojim modelima. Naravno, i čuveni T1 je tu, ali to je postpuno druga kategorija…

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi