Samsung Electronics počinje da pliva u neistraženim vodama veštačke opšte inteligencije

Početak novog poglavlja u istraživanju veštačke opšte inteligencije (AGI), započeo je Samsung Electronics i zvaničnom najavom otvaranja AGI Computing Lab sektora

Samsung Electronics počinje da pliva u neistraženim vodama veštačke opšte inteligencije

Trend generative veštačke inteligencije doživeo je značajan rast u 2023. godini, posebno zbog sposobnosti tehnologije da brzo i efikasno konceptualizuje ideje. Kako se bližimo budućnosti postaje jasno da će veštačka opšta inteligencija (AGI) postaje sledeći veliki korak, a to u potpunosti znaju i čelnici kompanije Samsung Electronics koji zvanično otvaraju odeljenje za njeno istraživanje.

AGI omogućava modelima veštačke inteligencije da prepoznaju i interpretiraju znanje na način koji ih čini sposobnim da ga primene u skladu sa potrebama korisnika.

Neke kompanije, kao što je na primer Meta, najavile su svoje ambicije da postanu lideri u trci za AGI. U tom svetlu Samsung ne zaostaje, već formira AGI Computing Lab na čijem čelu će biti dr Vu Dong-Hiuk, bivši dizajner Google Tensor čipa.

Dalji planovi kompanije Samsung odnose se na razvijanje specijalizovane linije poluprovodnika za AGI i tako zadovolje potrebe industrije, posebno velikih i složenih modela mašinskog učenja. Korejski gigant ima ambiciozan plan istraživanja i razvoja AGI čipova i planira kontinuiran plasman novih verzija u skladu sa zahtevima tržišta, piše Businees Korea.

AGI je sledeća zlatna groznica u svetu veštačke inteligencije”, istakao je Kjung Kaj-Hjun, predsednik Samsung Eletronics odeljenja Device Solutions Division, i dodao da se Samsung ranim osnivanjem AGI Computing Lab dobro pozicionirao u svetlu razvoja budućih modela AI. 

Koliko je važna cela priča o AGI i njen uspon na tržištu, potvrdio je i Masajoši Son, izvršni direktor SoftBank kompanije iz Tokija, i najavio investiciju od 100 milijardi dolara samo za razvoj veštačke opšte inteligencije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi