Novi Xperia 1 V sa značajnom promenom na kameri 

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija koja otkriva spoljašnji izgled novog Sony Xperia 1 V modela, a odlikuje ga značajna promena u dizajnu kamere.  

Početak februara ostaće upamćen po premijeri Galaxy S23 serije koju je priredio Samsung, ali tu nije kraj kada je reč o novitetima na samom početku godine. Korisnik društvene mreže Weibo objavio je fotografiju Xperia 1 V telefona za koji se veruje da dolazi iz pogona kompanije Sony.

Zaključak je da se Sony nije odrekao svoje trostruke kamere koja krasi dizajn novih generacija svih vodećih brendova telefona. Ipak, u ovom slučaju postoji nagoveštaj određenih razlika, zbog kojih je izvesno poboljšanje sistema kamera kod Xperia 1 V telefona, prenosi Android Central

Fotografija pokazuje da je  Zeiss T* marka još uvek u igri, kada je reč o saradnji sa renomiranim kompanijama. Ipak, primetno je da na kameri nedostaju 3D ToF i RGB-IR senzori koji su bili neizostavni na poslednjih nekoliko Xperia 1 modela. Prvi senzor omogućava precizno dubinsko snimanje objekata, dok je drugi zaslužan za preciznije podešavanje balansa bele boje. 

Ne zna se pouzdano zašto su ovi senzori izostavljeni, ali stručnjaci pretpostavljaju da su kamere Xperia 1 modela toliko poboljšane, da su ovi senzori sada suvišni. Nekada su bili veoma zastupljeni u izradi Android telefona, a danas predstavljaju pravu retkost. 

Ugradnjom sopstvenih senzora Sony može pojačati Xperia 1 V 

Famozna fotografija koja kruži mrežom Weibo ukazuje da promene postoje na primarnim i ultra širokim senzorima, iako još uvek nema detaljnog objašnjena šta je zapravo time postignuto. Godinama se na poleđini modela Xperia 1 nalazila kamera od 12 mega piksela, a sada se stručnjaci pitaju da li ćemo uskoro videti konačno jedan Sony uređaj sa kamerom veće rezolucije.

Većina novih Android telefona odlučila se za IMX senzor od 50 mega piksela koji zapravo proizvodi Sony. Kompanija se može pohvaliti činjenicom da je njihov senzor ugrađen na iPhone kameri, kao i Redmi Note 12 seriji. Ostaje otvoreno pitanje da li će Sony svoje senzore ugraditi i na telefonima koji stižu pod sopstvenom markom.

Premijera telefona Xperia 1 V očekuje se na MWC 2023 sajmu mobilnih uređaja koji krajem meseca počinje u Barseloni.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi