Snapdragon 8 Gen 2 donosi 42 % ubrzanja, konačno brži od Apple A16 Bionic procesora, tvrdi Xiaomi

U Xiaomi reklami navodi se da Snapdragon 8 Gen 2 donosi unapređene performanse i to za 37% bolje, pa je sada uporediv sa 6-jezgarnim A16 Bionic procesorom.

Uporedo sa izlaskom nove Xiaomi 13 serijom mobilnih telefona koja bi trebalo da bude predstavljena 19. decembra, kineski gigant želi da sposobnosti svojih telefona predstavi u što je moguće boljem svetlu, kako u pogledu mogućnosti, tako i performansi. Zbog toga je iskoristio priliku da uporedi performanse najjačeg Qualcomm Android procesora koji je ugrađen u njegovu seriju 13 telefona sa trenutno najmoćnijim SoC čipom koji se može pronaći na mobilnim telefonima – Apple A16 Bionic.

U objavljenoj Xiaomi reklami, a koju je podelio jedan Twitter koristnik, navodi se da Snapdragon 8 Gen 2 donosi unapređene performanse i to za 37% bolje, pa je sada potpuno uporediv sa 6-jezgarnim A16 Bionic procesorom. Međutim, objavljene informacije ne porede direktno Snapdragon 8 Gen 2 performanse, već rezultate koji su dobijeni u Xiaomi laboratorijama. To znači da brojevi mogu biti malo ili puno “frizirani”, pa postoji mogućnost svesne manipulacije korisnika od strane ove kompanije.

Dalje se tvrdi da najnoviji Qualcomm procesor može da postigne 42% bolje performanse u grafički zahtevnim testovima, što ga čini bržim od 5-jezgarnog A16 Bionic GPU rešenja. Bez obzira na ove Xiaomi tvrdnje, sajt wccftech, podseća da se u Geekbench 5 benchmarking testovima, Snapdragon 8 Gen 2 tek približio performansama A16 Bionic modela, ali ga sigurno nije pobedio. Zanimljiva informacija koja se može staviti u kontekst tvrdnje rezultata ostvarenih u Xiaomi test laboratorijama, jeste rezultat Mediatek Dimensity 9200 procesora koji je u GFX Bench testu pobedio A16 Bionic i to sa opipljivom razlikom, a vredno je napomenuti da je sporiji od Snapdragon 8 Gen 2 modela.

Na kraju treba biti oprezan sa ovim rezultatima i svakako ne treba slepo verovati u Xiaomi brojke već sačekati prve zvanične, relevantne podatke. Do tada ostanite sa nama i pratite najnovije vesti…

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi