Adobe Photoshop dobija nove AI funkcije za generisanja slika uz novu nadogradnju

Nadogradnja Firefly Image Foundation 3 u Adobe Photoshop donosi nove AI funkcije za generisanje slika, kao što je stavranje pozadine, sličnih slika i drugo

Adobe Photoshop dobija nove AI funkcije za generisanja slika uz novu nadogradnju

Adobe je najavio nadogradnju svog Firefly Image Foundation modela, sada u verziji 3 – to je model koji omogućava novu funkciju generisanja slika zasnovanu na veštačkoj inteligencije u Photoshop programu. Osim toga, Adobe Photoshop će zahvaljujući nadogradnji dobiti još novih mogućnosti, jer će postojeća funkcija „generativnog popunjavanja“ (Generative Fill) dobiti proširenja kao što je generisanje pozadine, sličnih slika, poboljšanje detalja i još mnogo toga.

Novi Adobe Firefly Image 3 Foundation model veštačke inteligencije obećava ogromna unapređenja u kvalitetu i kontroli. Kompanija tvrdi da će u programu zahvaljujući njemu moći da budu generisane slike visokog kvaliteta, bolje razumevanje upita, novi nivoi detalja i raznovrsnosti, širi spektar stilova, kao i to da stižu „značajna unapređenja koja omogućavaju brzu kreativnu ekspresiju i sprovođenje ideje”. Dalje možete očekivati bolje osvetljenje, pozicioniranje, pažnju na detalje i napredak u prikazu teksta.

Adobe dalje navodi da je Firefly treniran na licenciranom sadržaju, kao što je Adobe Stock, kao i na javno dostupnom sadržaju. Stoga je Firefly dizajniran da generiše sadržaj za komercijalnu upotrebu koji ne krši autorska prava i druge intelektualno-imovinska prava. Adobe nudi korisnicima zaštitu od odgovornosti za takav sadržaj koji je generisan pomoću Firefly modela veštačke inteligencije, piše AndroidAuthority.

Nova Adobe Photoshop beta funkcija – „Generate Image“

Photoshop je imao funkcije Generative Fill i Generative Expand, ali nije mogao da kreira slike iz nule iz tekstualnih upita. To se od sada menja, jer najnovija beta verzija Photoshopa dolazi sa novom funkcijom Generate Image koja, zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, omogućava generisanje slika iz teksta.

Ono što izdvaja ovu funkciju od postojeće Generative Fill je to što se slika kreira iz nule. Ne radite na postojećoj slici kao što ste radili sa gorepomenutim funkcijama. Nova opciju pokreće upravo i novi Adobe Firefly Image 3 Foundation model.

Funkcija „Generative Fill“ dobija nove mogućnosti

U doslovnom prevodu – funkcija „generativne popune“, odnosno Generative Fill bila je izuzetno popularna za Photoshop, brzo postajući jedna od najkorišćenijih funkcija. U poređenju sa drugim funkcijama, ona je u ovom programu imala deset puta veći stepen usvajanja kod korisnika, a Adobe kaže da je rezultirala sa preko 30 posto bruto godišnjeg povećanja novih pretplata na Photoshop.

Zahvaljujući nadogradnji na novu verziju AI modela, Generativna Fill sada dobija još bolje mogućnosti koje podrazumevaju da možete da kontrolišete generativne izlaze sa novom funkcijom Reference Image, da jednim klikom uređujete pozadine funkcijom Generate Background, kreirate varijacije da biste pronašli savršenu sliku uz opciju Generate Similar kao i da poboljšate oštrinu i jasnoću postojeće slike uz opciju Enhance Detail.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Roy Fokker

    Odvratno. Ogavna kompanija koja sve dublje kopa sebi rupu i mrzi svoje korisnike.

  2. Alek Nedokučivi

    Strašno, baš sam juče pročitao na Bloombergu i ne znam kuda ovo sve vodi!


    View image at the forums


    Adobe pravi svoj AI model i kupuje videa za tri dolara po minutu

    Adobe Inc. počeo je da prikuplja video-zapise da bi izgradio svoj generator koji od teksta pravi video pomoću veštačke inteligencije.


    View image at the forums

    rs.bloombergadria.com

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi