Alternativne Reddit aplikacije su zvanično ugašene

Promena politike Reddita za pristup API-jevima uzrokovala je gašenje alternativnih Reddit aplikacija, pokrećući proteste među zajednicom korisnika

Alternativne Reddit aplikacije su zvanično ugašene

Alternativne Reddit aplikacije, omiljene među korisnicima koji žele personalizovanije iskustvo, sada su zvanično ugašene. Ova drastična promena je posledica nedavne odluke Reddita da poveća cene pristupa svojim API-jevima.

Aplikacije trećih strana, kao što su Apollo ili Reddit is Fun, postale su integralni deo kulture Reddita. Omogućavale su korisnicima da personalizuju svoje iskustvo, često nudeći superiornije funkcionalnosti u odnosu na zvaničnu Reddit aplikaciju. Promena oko pristupa API-jevima, koja je u suštini ubila te aplikacije, izazvala je veliku buru na platformi.

U tom kontekstu, na Redditu je početkom juna bio održan protest pod nazivom “Reddit Blackout” gde je više hiljada podforuma tokom 48 sati bilo nedostupno, među kojima su bili neki podforumi i sa preko 30 miliona pratilaca. Neki podforumi su nastavili sa protestom i nakon toga, a ceo sadržaj su im bile samo slike poznatog komičara Džona Olivera.

Dok su se ovi protesti odvijali, Reddit je pokušao da primeni oštre mere, preteći da će zameniti moderatore podforuma koji ne otvore svoje podforume. Kao odgovor na to, neki podforumi su počeli da postavljaju NSFW (Not Safe For Work) sadržaj, s namerom da oteraju oglašivače.

Podforumi koji su protestovali protiv novih promena oko pristupa API-u su zahtevali da se smanji cena, koja je bila nedostižna za alternativne Reddit aplikacije. Međutim, do danas, nema nikakvih indikacija da će Reddit promeniti svoju odluku, što znači da je era alternativnih Reddit aplikacija, možda zauvek gotova.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi