Android 13 donosi transfer fajlova dodirom i olakšava skeniranje QR kodova

Znamo, znamo, mnogi od vas još uvek čekaju da im stigne dvanaestica, ali evo nekih od noviteta koje će nam doneti Android 13 koji će biti objavljen već ove godine

 
Prošlo je nekoliko meseci otkako je Google objavio Android 12, a stabilna verzija Androida 12L tek treba da bude objavljena. Sada su se pojavili detalji o Androidu 13 (interno kodnog naziva „Tiramisu“). Pominje se da donosi funkciju „dodirni za prenos“ za reprodukciju medija i olakšava skeniranje QR koda.
U demo mock-upu Google korisničkog interfejsa koji je objavio sajt Android Police, u sistemskoj aplikaciji „Media TTT“ pominje se „dodirni za prenos“. Snimak ekrana prikazuje „Približite se da biste igrali na DEMO-u“ i „Igranje na DEMO-u“ sa dugmetom Poništi.
 
taptotrannsfer.jpg
 
Ovo bi moglo pomoći da prenosite medije između telefona i drugih uređaja, na primer kao što to funkcioniše između iPhone-a i HomePod-a.
 
Pogledajte još: Android igre stižu na Windows sledeće godine
Očekuje se i da će Android 13 doneti poboljšano skeniranje QR kodova. Modeli snimaka ekrana prikazuju „Prikaži QR skener“ u odeljku zaključanog ekrana u podešavanjima. Ovo će korisnicima verovatno omogućiti da pristupe QR skeneru sa zaključanog ekrana umesto da pokreneću aplikaciju kamere.
 
A13.jpg
 
Takođe se pominje da Android 13 dobija dugme za brza podešavanja QR koda.
Očekuje se da će Google početi javno testiranje Androida 13 negde sredinom 2022. godine, što je za samo nekoliko meseci.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi