Android 15 donosi bolji sistem obaveštenja, uključujući bolju sinhronizaciju i uklanjanje zastarelih notifikacija

Stara obaveštenja koja više nisu aktuelna, mogla bi postati prošlost jer Android 15 uvodi izmenu koja blokira prikaz notifikacija starijih od dve nedelje

Android 15 donosi bolji sistem obaveštenja, uključujući bolju sinhronizaciju i uklanjanje zastarelih notifikacija

Ako ste ikada ostavili Android telefon ili tablet i niste ih koristili određeno vreme tokom koga su mirovali i bili neaktivno, možda ste primetili kada ste ih ponovo uključili da vas je dočekala gomila starih obaveštenja tj notifikacija. Iako ovo nije česta pojava, može biti prilično iritantno. Međutim, izgleda da Google dolaskom Android 15 verzije OS-a, rešava ovaj problem.

Prema najnovijem Android Authority izveštaju, Android 15 QPR1 automatski “odbacuje” obaveštenja starija od dve nedelje. To znači da takva obaveštenja neće aktivirati zvono ili vibraciju, niti će prikazivati obaveštenje u punom formatu. Umesto toga, obaveštenje će biti isporučeno tiho i u skraćenom prikazu.

U stvarnosti, ovo neće uticati na mnogo korisnika, ali predstavlja napredak koji dolazi sa sve zrelijom platformom. U sličnom maniru, Android 15 vraća opciju pomoću koje zna da tiho prikaže neka manje važna obaveštenja, bez zvučnog signala ili vibracije (cooldown notifications). Funkciju koju smo prvi put videli u Developer Preview verziji, iako nije potvrđeno da će se to pojaviti u samom Androidu 15.

Pored toga, u toku je rad na “sinhronizaciji” obaveštenja između različitih uređaja. Google je tehnički uveo sinhronizaciju obaveštenja još 2013. godine, ali tada je to bio sistem baziran na aplikacijama. Sada izgleda da će nova funkcija raditi na nivou same platforme u sklopu Google-ovih cross-device usluga, iako mnogi detalji još nisu poznati.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi