Android 15 za Galaxy telefone kasniće zbog One UI 6.1.1

Android 15 bi na Samsung uređaje mogao malo da kasni jer kompanija planira da pusti One UI 6.1.1 ažuriranje za nekoliko nedelja

Android 15 za Galaxy telefone kasniće zbog One UI 6.1.1

Objavu Android 15 verzije Google OS-a, korisnici Samsung Galaxy telefona s nestrpljenjem iščekuju ove jeseni. Međutim, kompanijino ažuriranje One UI 6.1.1 korisničkog interfejsa planirano za leto, moglo bi odložiti ovo dugo očekivano izdanje. Ovo letnje ažuriranje, iako je manja verzija, obećava da će uvesti nekoliko novih funkcija za Samsung pametne telefone.

OneUI 6.1.1 ažuriranje: Šta očekivati

Samsung planira da pusti One UI 6.1.1 ažuriranje za nekoliko nedelja, u skladu sa lansiranjem svojih novih Galaxy Z Fold 6 i Flip 6 preklopnih pametnih telefona. Ovi uređaji će biti unapred opremljeni sa One UI 6.1.1, ali će ažuriranje biti dostupno ubrzo nakon toga i za druge Samsung modele, piše NextPit. To znači da će trenutni korisnici Samsunga uskoro imati pristup najnovijim funkcijama koje su uključene u ove preklopne uređaje.

Iako detaljne funkcije One UI 6.1.1 ažuriranja još nisu objavljene, insajderi iz industrije sugerišu da će uključivati poboljšanja fokusirana na veštačku inteligenciju, održavajući Samsungovu konkurentnost u ovoj oblasti, pre nego što Apple lansira iOS 18 u septembru. Pored toga, očekuju se poboljšanja u funkcionalnosti kamere i unapređenja korisničkog interfejsa.

Moguće odlaganje Androida 15

Uvođenje ovog značajnog letnjeg ažuriranja moglo bi uticati na raspored izdavanja Androida 15. Istorijski gledano, Samsung je bio jedan od prvih proizvođača koji je svojim korisnicima isporučivao najnovije verzije Androida, odmah iza Google-a i njegovih Pixel uređaja. U poslednjih nekoliko godina, Samsung je progresivno skraćivao vreme čekanja na glavna ažuriranja, sa izdanjima u decembru, novembru, pa čak i oktobru u uzastopnim godinama.

Međutim, obim One UI 6.1.1 ažuriranja mogao bi zahtevati dodatno vreme za razvoj i testiranje, potencijalno odlažući izdavanje Androida 15. Iako obim ovog odlaganja još uvek nije jasan, korisnici Samsunga bi mogli iskusiti duže čekanje na Android 15 u poređenju sa prethodnim godinama.

Android 15 sa One UI 7.0: Šta donosi budućnost?

Kada konačno bude dostupan, Android 15 će biti praćen Samsungovim One UI 7.0 interfejsom. Ovo glavno ažuriranje se očekuje da će uvesti nove funkcije i značajne promene u dizajnu. Izuzimajući nekoliko osnovnih modela, ažuriranje će biti dostupno za sve Samsung pametne telefone objavljene u poslednjih nekoliko godina, osiguravajući da široka baza korisnika može iskoristiti najnovija dostignuća.

Nasuprot tome, One UI 6.1.1 ažuriranje će biti selektivnije. Očekuje se da će biti dostupno za Samsung Galaxy S24 i S23 serije, kao i za preklopne pametne telefone Galaxy Z Fold 5 i Flip 5. Ova selektivna distribucija sugeriše da, iako One UI 6.1.1 donosi vredna poboljšanja, najznačajnije promene će doći sa Android 15 i One UI 7.0.

Korisnici Samsunga imaju mnogo čemu da se raduju ove godine sa dva značajna ažuriranja na vidiku. One UI 6.1.1 ažuriranje obećava da će doneti nove funkcije i poboljšanja ovog leta, dok će jesenje izdanje Androida 15 sa One UI 7.0 doneti još veće promene.

Iako letnje ažuriranje može odložiti izdavanje Androida 15, Samsungova posvećenost pružanju vrhunske tehnologije i korisničkog iskustva ostaje nepromenjena. Korisnici mogu očekivati da uživaju u najnovijim inovacijama od Samsunga, iako će možda morati biti malo strpljiviji za potpuno Android 15 iskustvo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi