Aplikacija Google Messages se priprema za slanje video zapisa putem SMS-a

Beta verzija Google Messages-a 10.4 nam otkriva nova podešavanja

 
U najnovijem izveštaju APK Insight od 9to5Google, podrazumevana SMS/RCS aplikacija za Android kaže: Google Messages možda dobija novu funkciju koja omogućava korisnicima da šalju video snimke preko Google fotografija u slučajevima kada RCS nije dostupan. Beta verzija Google Messages-a 10.4 nam otkriva nova podešavanja pod nazivom „Google fotografije: delite jasniji video u tekstu (SMS/MMS).
Na osnovu opisa ovog podešavanja, primaoci mogu da dobiju vezu do Google fotografija da kliknu i pogledaju video od pošiljaoca. Druga mogućnost je da primalac koji primi link za Google fotografije do aplikacije Poruke može moći da gleda video visokog kvaliteta direktno iz prozora za ćaskanje. Pretpostavljamo da će korisnici iOS-a možda morati da otvore vezu u pregledaču.
Deljenje velikih datoteka u oblaku nije nov koncept. Samsung podržava „Link Sharing“ koje otprema fotografije i video zapise na Samsung server kako bi ih primaoci preuzeli u ograničenom vremenskom periodu preko veze kojoj se pristupa preko bilo kog pretraživača. Rešenje Google-a bi bila odlična ideja jer video snimci više ne zaslužuju da budu ozbiljno kompresovani i poslati preko zastarelog protokola.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi