Apple objavio aplikacije Music, TV i Devices za Windows platformu

Uređaji sa Windows 10 i 11 operativnim sistemima od sada će moći da preuzimaju nove programe, pošto je Apple objavio aplikacije Music, TV i Devices za njih

Apple objavio aplikacije Music, TV i Devices za Windows platformu

Iako su Apple usluge Music, TV i Devices ranije bile dostupne samo u Preview verziji za Windows 11, sada je Apple objavio aplikacije u finalnoj verziji, ali i za Windows 10 OS. Tako će x86 uređaji sa Windows 10 i Windows 11 moći da preuzimaju pomenute aplikacije kupertinskog giganta.

Music, TV i Devices su konačna zamena za iTunes, koji i dalje postoji. Dok je Apple postupno ukidao iTunes za Mac sa macOS Catalina verzijom softvera, on nekako i dalje postoji na Windows platformi i dobija redovna ažuriranja. Međutim, aplikacija je nezgrapna i jasno je da je zastarela, a i nedostaju joj mnoge moderne funkcije.

Upravo to će sada zameniti nove Apple aplikacije za Windows. Na primer, sa Music aplikacijom korisnici će imati pristup svim istim funkcijama kao na Apple platformama, uključujući pristup muzici „bez gubitaka“ i opcijama visoke rezolucije, što iTunes nema.

TV aplikacija omogućava pristup iTunes kupovinama, kao i Apple TV+ striming sadržaju u rezoluciji do 4K HDR. Konačno, Devices aplikacija upravlja stvarima poput sinhronizacije, bekapovanja i ažuriranja iPhone, iPad i iPod uređaja.

Međutim, iTunes je i dalje prisutan, a nije jasno koliko dugo će Apple nastaviti da ga održava za Windows, primećuje The Verge. Možda će ova aplikacija ostati za starije Windows verzije, ali u ovom trenutku deluje da joj se bliži kraj.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi