Ubuntu i Apple iTunes stižu u Microsoft Windows Store

Microsoft je iznenadio sve kada je na svojoj Build developer konferenciji objavio da će Apple doneti iTunes u Windows Store, ali izgleda da je kompanija imala još neke neočekivane vesti

Microsoft je iznenadio sve kada je na svojoj Build developer konferenciji objavio da će Apple doneti iTunes u Windows Store, ali izgleda da je kompanija imala još neke krajnje neočekivane vesti. Ubuntu će takođe biti pokrenut u Windows Store, dok će i Fedora i Suse biti objavljeni u Windows Subsystem for Linux. U osnovi, debi nove Linux distribucije u Windows Store prodavnici aplikacija omogućava korisnicima da ih instaliraju kao aplikacije na uređajima sa Windows 10 platformom.
To znači da će biti u mogućnosti da pokreću Windows i Linux aplikacije rame uz rame, bez potrebe da stvaraju dual-boot konfiguraciju. Ova funkcionalnost će postati dostupna uz Windows 10 Fall Creators Update u septembru, ali je Ubuntu već dostupan u Windows Store-u, dok će Suse i Fedora stići kasnije. Microsoft je još jednom ponovio da voli Linux, ostavljajući iza sebe sve kritike koje su upućivane na njegov račun kada je u pitanju otvorenost ka open source svetu.
Svi noviteti sa Microsoftove Build 2017 konferencije (video)
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi