Apple već započeo razvoj iOS 19 kodnog imena "Luck"

Prema novom izveštaju Marka Gurmana iz Bloomberga, novi iOS 19 nosi kodno ime "Luck" i planiran je za izdanje 2025. godine.

Apple već započeo razvoj iOS 19 kodnog imena "Luck"

Apple je navodno već započeo razvoj narednih verzija operativnih sistema za svoje uređaje, uključujući iOS 19, macOS 16, watchOS 12 i visionOS 3. Prema izveštaju Marka Gurmana iz Bloomberga, novi iOS 19 nosi kodno ime “Luck” i planiran je za izdanje 2025. godine.

Samo mesec dana nakon što je Apple predstavio iOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 i visionOS 2 na Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024, započeti su radovi na sledećim verzijama operativnih sistema. iOS 18, koji će biti javno dostupan ove jeseni, donosi poboljšanja u prilagođavanju početnog ekrana, unapređenja Control Centra, podršku za RCS i još mnogo toga.

Gurman u svom Power On newsletteru navodi da je Apple formalno započeo razvoj glavnih operativnih sistema za 2025. godinu. Pored iOS 19, koji nosi kodno ime “Luck”, macOS 16 se interno naziva “Cheer”, watchOS 12 je poznat kao “Nepali”, dok visionOS 3 nosi kodno ime “Discovery”. Ovi nazivi ne otkrivaju ništa o novim funkcijama koje bi operativni sistemi mogli doneti.

Više iOS 19 informacija očekuje se tokom leta

Prema izveštaju, razvoj operativnih sistema za narednu godinu započinje u trenutku kada se Apple takođe bavi finalizacijom trenutnih verzija koje će biti lansirane ove jeseni. Ovo nije neuobičajeno za tehnološkog giganta, koji obično započinje proces izrade softvera u ovo doba godine. Gurman takođe tvrdi da je kompanija započela razvoj hardverskih proizvoda za narednu godinu, za čije testiranje će biti potreban novi softver.

Iako je razvoj softvera još u ranoj fazi, trenutno nema informacija o novim funkcijama ili promenama. Međutim, očekuje se da će procurele informacije stići već u narednim nedeljama. Pored toga, Apple se priprema za javno lansiranje iOS 18 kasnije ove godine. Nedavno je kompanija objavila iOS 18 Developer Beta 2 sa novim opcijama, uključujući iPhone Mirroring, novi prekidač za RCS Messaging (koji još nije aktiviran) i novu tamnu ikonu za App Store.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi