Baby Shark najtraženija pesma na You Tube platformi

Najnovije istraživanje kompanje Kaspersky pokazalo je najpopularnija interesovanja dece u proteklih godinu dana, a Baby Shark je najpopularnija YouTube pesma

Baby Shark najtraženija pesma na You Tube platformi

Kada su u pitanju crtani filmovi, deca širom sveta zavolela su Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir ali i digitalnu platformu MSA (My Story Animated. Pesma “Baby Shark” najtraženija je melodija među decom na YouTube platformi, dok su najpopularniji blogovi o igricama bili Aphmau, Dream i Technoblade.

Deci su u sve ranijem uzrastu dostupni pametni uređaji, te rano počinju da se kreću u sajber prostoru kao i da barataju digitalnim tehnologijama. U veoma ranoj fazi istražuju svet, sklapaju prijateljstva, igraju igrice i uče. Anonimno istraživanje je sprovedeno kako bi se otkrilo šta je to bilo najpopularnije među decom tokom protekle godine.

Analiza je zasnovana na anonimnim podacima – od tema koje se pretražuju, najpopularnijim Android aplikacijama i traženim kategorijama veb lokacija – koje su dobrovoljno dali korisnici Kaspersky Safe Kids-a.

YouTube, TikTok i WhatsApp dominiraju na Android telefonima

Do aprila ove godine, najpopularnije aplikacije na Android-u bili su YouTube (33 odsto), TikTok (18 odsto), WhatsApp (18 odsto) i Roblox (7 odsto). Na Windows operativnom sistemu, najpopularnije aplikacije bile su Google Chrome (46 odsto), Microsoft Edge (13 odsto) i omiljena aplikacija za komunikaciju kod mlađih i gejmera – Discord (10 odsto).

Kada je u pitanju YouTube, deca su najčešće pretraživala kanale i blogere koji snimaju zabavni sadržaj, izazove ili lifestyle kanale (19 odsto). Crtani filmovi, TV emisije i anime crtani formati (17 odsto) bili su sledeća najpopularnija tema. Treće mesto zauzeli su muzički izvođači (15,7 odsto). Blogeri čiji se sadržaj zasniva na igranju najpopularnijih igara činili su 15,5 odsto pretraga, a sam sadržaj igara 10 odsto pretraga. Najpopularnija imena u ovoj sferu su Aphmau, Dream i Technoblade

Najomiljeniji filmovi među decom bili su Super Mario Bros, Black Panther: Vakanda Forever i Rock Dog 3: Battle the Beat. Omiljene dečije igre pored Roblox-a i Minecraft-a bile su Brawl Stars, Fortnite, Genshin Impact i Stumble Guys.

U pogledu muzičkih preferencija, korejske pop grupe BLACKPINK i BTS, žanr repa, kao i portorikanski umetnik Bad Bunny, postali su lideri ove sfere.

Kako da obezbedite bezbedno iskustvo na internetu za svoju decu

Kako biste svom detetu obezbedili bezbedno i pozitivno iskustvo na internetu, kompanija Kaspersky predlaže sledeće roditeljske inicijative:

  • Uključite se u online aktivnosti svoje dece od ranog uzrasta, edukujte ih o pravilnom i umerenom korišćenju mreža  
  • Razmislite o aplikacijama za roditeljski nadzor i razgovarajte o ovoj temi sa svojim detetom kako biste objasnili kako takve aplikacije funkcionišu i zašto su one potrebne
  • Učinite razgovore o sajber bezbednosti prijatnijim i zanimljivijim tako što ćete o pomenutoj temi razgovarati sa svojim detetom kroz igrice i druge zabavne formate
  • Provedite više vremena u komunikaciji sa svojom decom o merama bezbednosti na mreži. Pokušajte da obratite pažnju na sopstvene navike jer svakako dajete primer najmlađima Da li koristite svoj pametni telefon kada jedete ili provodite vreme sa detetom? Vidite da li postoje obrasci vaše dece koja oponašaju vaše navike? Da li reaguju na drugačiji način kada odložite telefon?
Izvor: Kaspersky

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi