Korisnička imena stižu na WhatsApp

U okviru Google Play beta programa stigla je nova beta verzija aplikacije za komunikaciju WhatsApp koja bi trebalo da uvede korisnička imena

Korisnička imena stižu na WhatsApp

Nedavno objavljena beta verzija WhatsApp aplikacije ima novu funkciju koja sugeriše da će aplikacija osim broja telefona, možda uvesti i korisnička imena, piše WABetaInfo.

I dalje nije poznato na koji način bi ova opcija mogla da funkcioniše, a ono što znamo do sada je da nalozi u aplikaciji koriste samo broj telefona kao vrstu identifikacije korisnika, pa bi uvođenje korisničkih imena moglo da bude dodatak tome, koji dodaje još jedan nivo personalizacije.

Jedan od najvećih WhatsApp rivala, aplikacija za komunikaciju Telegram već uveliko ima i opciju korisničkih imena. Ona omogućava zaštitu informacija kontakta, poput broja telefona koji korisnici mogu da sakriju ako žele, a da i dalje budu dostupni za komunikaciju preko korisničkog imena.

Međutim, pošto je ova funkcija za WhatsApp i dalje u fazi razvoja, i dalje nije poznato da li će programeri iskopirati Telegram način korišćenja i implementirati ga na isti način u svoju aplikaciju.

Ukoliko se to ipak desi, to bi svakako bio plus za WhatsApp, s obzirom na to da se konstantno pojavljuju kritike na zaštitu privatnosti u okviru ove aplikacije, kao i na neretka curenja korisničkih podataka bez njihove dozvole.

Prema beta verziji, polje za korisničko ime nalaziće se na odeljku „profil“ u podešavanjima, ali zasad i dalje nije sigurno da će ova opcija ući u konačnu verziju aplikacije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi