Uskoro stiže opcija editovanja poslatih poruka na WhatsApp

Dugoočekivana funkcija menjanja poslatih poruka uskoro će biti dostupna i na WhatsApp aplikaciji za komunikaciju. U narednim nedeljama postaje dostupna svima

Uskoro stiže opcija editovanja poslatih poruka na WhatsApp

Mogućnost izmene poslatih poruka već neko vreme postoji na konkurentskim aplikacijama za komunikaciju kao što su Telegram i Viber, a nakon što izmenite poslatu poruku na njoj u uglu stoji obaveštenje da ste je izmenili. 

Sada i WhatsApp uvodi istu mogućnost, s tim da ograničava vreme u kojem se poslata poruka može izmeniti i ono iznosi 15 minuta od trenutka slanja, objavljeno je na blogpostu kompanije Meta u čijem je vlasništvu WhatsApp. Uz naznaku o izmenjenoj poruci neće stajati i njena istorija promena.

„U trenucima kada napravite pravopisnu grešku ili se jednostavno predomislite oko poslate poruke, sada je možete izmeniti“, navode iz kompanije.

Imate 15 minuta za “Edit” poslate poruke

Funkciji može da se pristupi tako što se duže drži poruka koja treba da se izmeni i među opcijama kao što su kopiranje i prosleđivanje poslate poruke, od sad će se nalaziti i funkcija „izmeni“ (edit), koju treba izabrati ukoliko želite da sredite već poslatu poruku.

Nova WhatsApp funkcija već je počela da se primenjuje širom sveta, a svima će biti dostupna u narednim nedeljama, najavljuju iz ove kompanije. Da biste proverili da li ste već našli među korisnicima sa ovom opcijom možete proveriti u svojoj aplikaciji ili dostupnim ažuriranjima.

Ovo unapređenje stiže samo nekoliko dana nakon još jedne nove funkcije koja omogućava stavljanje šifre na željenu konverazaciju. Uprkos novim opcijama, i dalje ostaje balast nad privatnošću razmenjenih poruka na ovoj platformi, iako iz aplikacije tvrde da su sve konverzacije enkriptovane. Nisu retki slučajevi kada su poruke neželjeno procurele bez korisničke dozvole ili znanja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi