WhatsApp vam dozvoljava da stavite šifru na konverzaciju

Od sad WhatsApp dozvoljava da stavite šifru na konverzaciju, zaključate četove koje izaberete i smestite ih u poseban folder, daleko od neželjenih očiju

WhatsApp vam dozvoljava da stavite šifru na konverzaciju

“Chat Lock” opcija na WhatsApp aplikaciji za razmenu poruka omogućava da stavite šifru na konverzaciju, efikasno poboljšavajući privatnost dodatnim vidom zaštite, bilo da je u pitanju šifra, biometrijski senzor, otisak prsta ili prepoznavanje lica. To će sve vaše zaključane konverzacije smestiti u poseban zaključani folder, kojem ne može da pristupni niko sem vas.

Ova opcija automatski označava i da će sve poruke koje vam stižu iz zaključane konverzacije biti sakrivene u padajućem meniju za obaveštenja.

S obzirom na to da je ova opcija dostupna u najnovijem ažuriranju aplikacije, treba da odete u Google Play prodavnicu i pokrenete ažuriranje ukoliko želite da je aktivirate.

Nakon što ste to obavili, da biste stavili šifru konverzaciju koju želite, treba da uđete u nju, bilo da je u pitanju grupna ili pojedinačna konverzacija, uđete u opcije i kliknete na “Chat Lock”, nakon čega dodajete željenu lozinku ili biometrijsku verifikaciju.

Logično, kada nakon obavljenog zaključavanja budete hteli da uđete u konverzaciju da pročitate poruke, pre toga ćete morati da unesete šifru koji ste prethodno postavili. Kreatori nove funkcije dodaju da je ova opcija odlična za ljude kojima telefon često odlazi u tuđe ruke, ili čak dele svoj uređaj sa nekim drugim.

Iz kompanije Meta kažu da su u prethodnom periodu ulagali dodatne napore da održe WhatsApp pouzdanim i bezbednim poboljšanjem njegovog sistema verifikacije, piše na zvaničnom WhatsApp blogu. Uprkos tome, treba napomenuti i nedavno kršenje korisničke privatnosti u ovoj aplikaciji, kada je više korisnika primetilo da WhatsApp koristi mikrofon uređaja i kada nisu u aplikaciji, a kompanija je tada svalila krivicu na Android bag.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi