Beograđani, odsad u realnom vremenu možete da pratite javni prevoz kroz Google Maps

Više ne morate da se nervirate jer aplikacija BeogradPlus baguje – Beograđani, sada možete da pratite gradski prevoz u realnom vremenu i kroz Google Maps

Beograđani, odsad u realnom vremenu možete da pratite javni prevoz kroz Google Maps

Ukoliko živite u Beogradu, koristite gradski prevoz i nije vam se svidela tranzicija aplikacija za njegovo praćenje sa BusPlus na novu BeogradPlus aplikaciju koja baguje, vaše muke su okončane. Svi Beograđani sada mogu da prate javni gradski prevoz u realnom vremenu i na Google Maps aplikaciji, saopštila je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Sada uz samo nekoliko klikova na Google mapama možete da pratitie tačnu lokaciju autobusa i da planirate svoj put kroz grad sa većom preciznošću. Tako na primer možete da otvorite aplikaciju, pronađete stanicu koja vam je potrebna pretragom, i klikom na nju otvoriće vam se pregled linija autobusa koji treba da stignu, zajedno sa naznačenim vremenom njihovog dolaska.

Ukoliko ste odmah pomislili da to neće raditi jer autobusi sve više ne poštuju red vožnje, zakočite, pošto Google Maps, barem za sada, konstantno ažurira vreme dolaska prevoza i obaveštava da li i koliko će on zakasniti ili poraniti na stanicu u odnosu na red vožnje.

Uz to, na mapu su dodate i pokretne ikonice autobusa koje se pojavljuju nakon klika na željenu stanicu, i na taj način takođe možete pratiti svoj prevoz u realnom vremenu.

Ovaj projekat su zajedno pokrenuli, i kako trenutno deluje, uspešno implementirali grad Beograd u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu i kompanijom Bus Logic. U svom saopštenju oni ističu da je ovo inovacija koja predstavlja korak ka modernizaciji javnog prevoza i da je ona „značajan doprinos globalnim tehnološkim trendovima“.

Ukoliko pak, pomišljate da ovo nije novina jer ste takve opcije možda koristili još prošle godine, moguće je da ste bili deo grupe za testiranje novih funkcija, a sada su one dostupne svima koji koriste telefone sa Android ili iOS operativnim sistemima. Trenutno, ove funkcije ne rade na verziji Google Maps aplikacije za računare.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (6)
  1. sasa022

    Prvo je neko uzeo pare za kreiranje BG+ i nije zavrsio posao ,
    za sada samo pokusavaju sa GM...

  2. 3r1c_C4rTm4n

    Videcemo kako ce ovo da funkcionise u praksi, ali dobro je da su se setili da urade nesto po tom pitanju.
    Oni ekrani sto su postavili po vecini stanica su uglavnom funkcionalni, barem dok nije jako sunce napolju jer se onda bukvalno nista ne vidi...

  3. Miki_994

    Ovo treba isto tako da se uradi i za NS. Nisam iz novog sada ne poznajem grad i sad npr da hoću da odem jedan dan i koristim javni prevoz nema šanse jer nema rute za buseve niti bilo šta. Moovit app jedino tu pomaže ali glupost da nema na Google mape koje se dosta koriste za navigaciju i javni prevoz.

  4. @Miki_994 probaj Moovit ako ima NS. Za Bgd radi solidno.

  5. Cineman

    Novi Sad koristi istu aplikaciju kao i BG ali uspeli su nekako da je naprave lošijom nego što jeste.

  6. Delicious

    Šteta što nema Google Transit za Novi Sad. Nema grada ni u Citymapper-u koji je isto dobra aplikacija, još bolja od Moovit-a jer ne ubijaju sa reklamama kao oni.
    Inače je ovo sada top, ako bi uveli plaćanje preko gmaps-a (što neće sigurno) ne bi bilo potrebe za BG+ aplikacijom.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi