Google Maps navigacija možda ostane bez režima vožnje sledeće godine

Iako je Google Maps navigacija jedna od najpopularnijih kada su u pitanju vozači, Google možda ukine režim vožnje u okviru ove aplikacije sledeće godine

Google Maps navigacija možda ostane bez režima vožnje sledeće godine

Jedna od najkorisnijih funkcija Google Maps aplikacije, posebno kada su u pitanju vozači, je definitivno njen režim vožnje (Driving mode) jer omogućava praktičniji i bezbedniji način navigacije i uz audio pomoć. Međutim, uprkos tome, Google Maps navigacija možda ostane bez ove funkcije u budućnosti, ukoliko je verovati novim linijama koda predstojeće verzije aplikacije.

Kako je primetio 9to5Google, dva nova niza koda u Google Maps potencijalno ukazuju da Google Maps navigacija može da ostane bez režima vožnje već 2024. Prvi kod pominje neodređenu funkciju „View“ (Pregled) koja više neće biti dostupna od febaruara 2024.

U drugoj liniji koda, međutim, navodi se opis jedne funkcije koja glasi: „Za pozivanje, slanje poruka ili reprodukciju medija tokom navigajcije, dodirnite mikrofon da biste koristili Asistenta“. Na osnovu toga, portal zaključuje da se Google sprema da ugasi dosadašnji režim vožnje i umesto toga želi da ljudi koriste pomoćnika odnosno njegovog Asistenta sa veštačkom inteligencijom.

Dakle umesto klasične navigacije, sada biste tokom vožnje praktično morali da razgovarate sa Google Asistentom i proveravate pogledom da li vas dobro navodi. Iako bi to načelno moglo da bude korisno, u smislu funkcionalnosti, posebno kada je u pitanju pravilna navigacija, to može da umanji ukupno korisničko iskustvo.

Google Maps navigacija odnosno njen režim vožnje je do sad bio izuzetno koristan, pre svega zbog jednostavnosti i praktičnosti prilikom korišćenja, uz audio glas koji ponavlja ono što izlazi i na ekranu. Međutim, bez toga, vozači bi mogli da imaju problema, posebno ukoliko često budu morali da gledaju u ekran kako bi videli da li Asistent dobro radi, posebno ukoliko se kreću nepoznatim područjem. U svakom slučaju, Asistent možda ipak bude korisna zamena, ali to nećemo znati do konačne primene novina u Google Maps aplikaciji. Gigant se naposletku možda i predomisli, pa i ne promeni dobro prihvaćene funkcije navigacije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi