Bolji san, bolje zdravlje – šta sve donosi novi One UI 5 Watch

Uz unapređenje funkcija za bolji san, Samsung One UI 5 Watch postavlja standard za celokupnu dobrobit putem zdravog noćnog sna

Bolji san, bolje zdravlje – šta sve donosi novi One UI 5 Watch

Kompanija Samsung predstavila je One UI 5 Watch, koji će kasnije tokom godine biti dostupan na Galaxy Watch uređajima. Novi softver je osmišljen da pruži još personalizovanije i intiutivnije iskustvo zdravlja i obuhvata poboljšanja koja podržavaju bolji san – često zanemarivan, a veoma bitan deo ukupnog zdravlja – kao i različite fitnes i bezbednosne funkcije.

„Samsung je posvećen pružanju sveobuhvatnog iskustva zdravlja i osnaživanju korisnika u ostvarivanju njihovih ciljeva dobrobiti. Sada više nego ikada pre verujemo da sve to počinje dobrim noćnim snom“, izjavio je Han Pak, potpredsednik i direktor Tima za Digitalno Zdravlje divizije za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Novi One UI 5 Watch potvrđuje našu stalnu posvećenost pomaganju ljudima da unaprede kvalitet sna, kako bi svaki dan mogli da započnu osveženi i spremni.“

Bolji san: Ključan za bolje zdravlje

Samsung je svoje napore usmerio ka tri ključna elementa za bolji san: razumevanje ličnih obrazaca sna, razvoj zdravih navika i uspostavljanje okruženja dobrog za san. One UI 5 Watch nudi te elemente uz još kompletnije iskustvo spavanja.

Novi Sleep Insights UI precizno prikazuje rezultate sna korisnika radi jasnijeg uvida u odmor protekle noći, uz povezane pokazatelje kao što su faze sna, periodi hrkanja i nivoi kiseonika u krvi. Pored toga, Sleep Coaching – podešen za osam različitih vrsta sna – takođe je dostupan direktno na Galaxy Watch satu, kao i na uparenom telefonu, da bi korisnici lakše i uz veću motivaciju pratili svoje navike u svakom trenutku i na svakom mestu.

Stvaranje udobnog okruženja je izuzetno korisno za kvalitet sna jer čak i sitna ometanja mogu da imaju ogroman uticaj. Zato je Samsung pojednostavio povezivanje Galaxy Watch sata sa širokim rasponom uređaja. Kada korisnikov Galaxy Watch sat registruje da je korisnik zaspao, SmartThings omogućava da se isključe povezani uređaji, kako bi stvorio pogodnije uslove za odmor. Režim sna odmah utišava notifikacije i zatamnjuje ekran telefona i sata, a One UI 5 Watch sada koristi infracrveni senzor umesto zelenog LED svetla kako bi ometanja sveo na minimum.

Pametniji fitnes partner

Različitim prilagođenim funkcijama za trčanje Galaxy Watch sata dodata je perosnalizovana zona srčanog ritma – uključujući analizu trčanja u realnom vremenu i program vežbanja u serijama. Ova nova funkcija analizira individualne fizičke sposobnosti i određuje pet optimalnih nivoa intenziteta vežbanja (zagrevanje, sagorevanje masti, kardio, naporan trening i maksimalni napor). Ovo korisnicima omogućava da postave sopstvene ciljeve na osnovu svoje sposobnosti, od sagorevanja masti do kardio vežbi visokog intenziteta.

Ljubitelje aktivnosti na otvorenom sa Galaxy Watch Pro satom će oradovati dodatne prednosti, počevši od proširene liste ruta za vežbanje – koja sada podržava trčanje i hodanje pored prethodno dostupnih opcija ruta za planinarenje i vožnju bicikla. Korisnici Galaxy Watch Pro sata takođe mogu da pretražuju i pristupaju GPX bazi podataka preko aplikacije Samsung Health i dobiju preporuke za nove rute na osnovu ulaznih parametara kao što su lokacija, vreme, ocena ili popularnosti. 

Bezbednost uvek na prvom mestu

Bezbednost se podrazumeva kad su zdravlje i dobrobit u pitanju, tako da One UI 5 Watch nudi i unapređene funkcije. Ažurirana verzija SOS funkcije omogućava direktnu komunikaciju sa brojem telefona za hitne slučajeve radi prenosa informacija o lokaciji korisnika, kao i neposredan pristup zdravstvenim podacima korisnika kada se SOS aktivira. Pored toga, funkcija registrovanja pada se sada automatski aktivira za starije korisnike da bi smanjio rizik od nezgoda. Ovo su samo neki primeri stalnih napora koje Samsung ulaže u unapređenje bezbednosti korisnika.

One UI 5 Watch će prvo biti dostupan za narednu seriju Galaxy Watch satova kasnije tokom godine, a dalja unapređenja će biti uskoro objavljena.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Paraglajder

    Dobio sam ga besplatno uz telefon. Koristio 2 dana i ostavio sa strane. Nešto ne vidim poentu smart satova. Ima ljudi koje vole.
    Jedino šta mogu da kažem za ovaj sat da sam ga za 2 dana 3 punio. Jako se brzo prazni.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi