ChatGPT generiše Windows aktivacione kodove

Do sada smo videli zaista raznovrsne načine za upotrebu ChatGPT, ali je, nekome palo napamet da bi njime mogao i da generiše kodove za aktivaciju Windowsa.

ChatGPT generiše Windows aktivacione kodove

Do sada smo videli zaista raznovrsne načine za upotrebu ChatGPT, ali je, kako prenosi Digitrends, nekome palo napamet da bi njime mogao i da generiše kodove za aktivaciju Windowsa.

U pitanju je Youtube korisnik Enderman, koji je uz pomoć ChatGPT uspeo da dobije licence za aktivaciju Windows 95. Kako je podrška za ovaj sistem istekla pre 20 godina, ovo nije pokušaj piraterije, već više kombinacija radoznalosti i demonstracija mogućnosti AI platforme. Uostalom, Windows 95 koristi jednostavniji metod validacije u odnosu na modernije verzije Windowsa, pa je šansa za uspeh bila znatno veća.

ChatGPT obično odbija pokušaje piraterije, pa ako ga npr. upitate da vam generiše kod za Windows 11, dobićete odgovor da je to ilegalno i suprotno etici, kao i da je on samo AI jezički model i nema pristup takvim informacijama. Ipak, kako navodi Enderman, nije bilo teško prevariti ga. Kako je format ključeva jasan sa postojećih licenci, jednostavno su upitali ChatGPT da generiše setove slova i brojeva u istom stilu, a koji prate pravila korišćena za Windows 95 licence.

Nakon nekoliko korekcija od strane Endermana, chatbot je uspeo da generiše 30 licenci, od kojih je jedan broj bio validan. Zanimljivo, razlog zbog koga veći broj licenci nije bio validan su ograničene matematičke mogućnosti platforme.

https://www.youtube.com/watch?v=2bTXbujbsVk

Iako se ovakva upotreba veštačke inteligencije mnogima neće dopasti, ona je ipak daleko teže primenljiva za novije Windows verzije, s obzirom na povećanu kompleksnost ključeva. Ipak, mora se priznati da demonstrira da su uz dovoljnu dozu kreativnosti mogućnosti praktično neograničene.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi