ChatGPT udvostručio broj korisnika dostigavši 200 miliona na nedeljnom nivou

OpenAI je objavio da ChatGPT sada ima 200 miliona aktivnih korisnika na nedeljnom nivou, udvostručivši broj korisnika u manje od godinu dana

ChatGPT udvostručio broj korisnika dostigavši 200 miliona na nedeljnom nivou

Prema najnovijim podacima iz OpenAI-a, ChatGPT sada ima 200 miliona aktivnih korisnika na nedeljnom nivou. Ovo predstavlja udvostručenje nedeljne publike od 100 miliona, koju je kompanija objavila u novembru prošle godine.

Predstavnik kompanije izjavio je za Engadget da se upotreba API-ja takođe udvostručila od julske objave GPT-4o mini verzije.

Broj korisnika nije jedini veliki rast koji je OpenAI zabeležio u protekloj godini. Izvršni direktor kompanije, Sam Altman, navodno je ovog leta rekao zaposlenima da je godišnji prihod kompanije — koji se izračunava tako što se mesečni prihod pomnoži da bi se dobio iznos za celu godinu — dostigao 3,4 milijarde dolara, u poređenju sa 1,6 milijardi dolara na kraju 2023. godine.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Odvojeno od današnje objave o broju korisnika, The Wall Street Journal je izvestio da su Apple, Nvidia i Microsoft u pregovorima o ulaganju u novu rundu prikupljanja sredstava za OpenAI. Jedini detalj koji je izveštaj naveo o obimu ove runde finansiranja je da će ona podići vrednost OpenAI-a iznad 100 milijardi dolara.

Microsoft je uložio 13 milijardi dolara u AI biznis od 2019. godine, dok je Apple otkrio da će ChatGPT činiti veliki deo njihove naredne Apple Intelligence inicijative.

Microsoft i Apple su ovog leta napustili svoja mesta u upravnom odboru OpenAI-a nakon što je Evropska komisija izrazila zabrinutost zbog antimonopolskih pitanja vezanih za bliske odnose ovih kompanija sa OpenAI-om.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi